… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Csodatévő illatos növények álmatlanság ellen

Csodatévő illatos növények álmatlanság ellen

A mai rohanó világban az álmatlanság az egyik leggyakoribb népbetegség, melytől a modern kor embere szenved. Összegyűjtöttük a leghatékonyabb praktikákat, gyógynövényeket és csemegéket, melyek megédesítik éjszakánkat és álmainkat!

Macskagyökér egy ősi módszer
A macskagyökérnek hosszú történelme van a gyógyításban, régóta használják, mint enyhe nyugtatót. A Sleep folyóirat klinikailag bizonyított eredményeket prezentált melyekből kiderül, hogy ez a gyógynövény sikeresen gyógyítja az álmatlanságot. Bár ennek a növénynek az illata nem éppen mondható kellemesnek, a létező leghatékonyabb, fogyaszthatod tea, kapszula, vagy folyékony kivonat formájában. Ereje abban rejlik, hogy a gyökérrész valeriánsavat tartalmaz, mely amint bejut az agyba megakadályozza a legfőbb gátló ingerületátvivő anyag csökkenését. Ennek az anyagnak a megemelkedett szintje fokozza a gátlást a központi idegrendszerben, ami így nyugtató, altató hatásként jelentkezik.

Citromfű egy finom, illatos megoldás
A macskagyökérrel szemben, ez a gyógynövény frissítő, kellemes citrusillatáról ismert. Készíts teát belőle, forrázz le néhány friss levelet, majd lefekvés előtt lassan kortyolgasd. A citromfű illóolajából készíthetsz masszázsolajat is, a lényeg, hogy elalvás előtt az olajjal jól dörzsöld be a mellkasodat, ez nem csak szép álmokat hoz, de enyhíti a szapora szívverést, és a feszült idegállapotot is. Ha nehezen alszol el a feszültség miatt, próbálkozz citromfüves álompárnával, ez garantáltan segít majd ellazulni! A citromfű nem csak az alvászavaron segít, de bizonyítottan agyteljesítmény fokozó hatása van, javítja kognitív képességeinket.

Egy közismert kedvenc: a levendula
Nincs is jobb egy hosszú, fárasztó nap után, mint egy kellemes meleg levendulás fürdő. Ez megnyugtatja az idegrendszert, csökkenti a stressz hormonok jelenlétét, melyek az alvászavarokért felelősek. A növény illata serkenti a pihentető alfa hullámokat az agyban, ami a mély, zavartalan alvásért felelős.

Komló, nem csak sörbe
Ha az alvászavarokat menstruációs problémák, vagy menopauza okozza, a komló a legjobb megoldás, mert kiegyenlíti a változó hormonszintet. Tegyél egy gyógynövénnyel teli álomtasakot a párnád alá, ez oldja a görcsös állapotot, és segíti az elalvást. Mindenkinek, nyugodt alvást kívánunk!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest