… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség „Csináld azt, amit örömmel tudsz csinálni!” – Geszler Dorottya

„Csináld azt, amit örömmel tudsz csinálni!” – Geszler Dorottya

Geszler Dorottya volt már szépségkirálynő, és sikeres TV-műsorok háziasszonya is. Az RTL Klub Stíluskalauz című műsorában most kétszeresen is testhezálló szerepben láthatjuk viszont a mindig mosolygós Dorottyát, aki elárulja nekünk, hogy minek köszönheti tökéletes alakját.

Sokan tudják, hogy a munka, a rendszeres médiaszereplések mellett Pilates edzőként is tevékenykedik. De mi is a Pilates?

A Pilates egy ízületkímélő, lassabb mozgásforma, aminek fontos része a befelé figyelés; hasznos a mai embernek, ha szerinte tudatosabb lenni, jobban figyelni magára. Gerincproblémákra, megelőzésre, hosszabb kihagyás utáni felépítésre kiválóan alkalmas; nyújtja az izmokat, szálkásít, így egyéb sport mellé kiegészítő mozgásnak is kifejezetten jó. Ülőmunkát végzőknek és szülés után is nagyon jó választás és az is mellette szól, hogy sportmúlt nélkül is bele lehet vágni – kezdőknek ideális!

geszlerdorottyaHa valaki szeretné, annak nagyon jó lehetőség először a TV előtt kipróbálni; ez a speciális mozgásforma otthon, egyedül is jól alkalmazható, de személyi edzővel hatékony igazán, mert nagyon fontos a helyes testtartás – emiatt a műsor háziasszonya is mindenképp azt javasolja, hogy az első pár alkalommal kövessük nálunk tapasztaltabb útmutatásait!  Itt nincs elvesztegetett idő, mindenki a saját ütemében halad, de a Pilates gyorsan ad sikerélményt is, a változás 2-3 hét, de már pár alkalom után is érzékelhető. Dorottya abban hisz, hogy a személyre szabott módszerek vezetnek eredményre, legyen az edzés, étkezés, diéta, de bármi is az, idő, fáradság, kísérletezés kell hozzá, hogy kitapasztaljuk, hogy mi az, ami nekünk beválik, és amitől jól érezzük magunkat.

„Csináld azt, amit örömmel tudsz csinálni!” – nincs szükség 0 kalóriás diétára, meg mindenféle praktikákra, a hosszú távú dolgok tudnak működni. „Tudom, hogy könnyű azt mondani, hogy oda kell figyelni a testünk jelzéseire – én is próbálok, nem mindig könnyű, de ha egészséges akar maradni, akkor az ember nem lehet görcsös, kell lazaság, elfogadás magunkkal, a világgal kapcsolatban. Gondoljuk át, egyáltalán mi az, ami miatt érdemes stresszelni?” Az RTL csatornán nemrég debütált sorozattal kapcsolatban elárulta, hogy elsősorban azért vállalta el, mert nagyszerű alkalom a tévhitek eloszlatására: még mindig sok a félreértés a Pilates körül – azt gondolják, hogy női torna, intimtorna, vagy valami ilyesmi. Pedig az ülőmunkát végző férfiaknak is nagyon sokat tud adni a Pilates, de ők tartanak attól, hogy kellemetlen lesz a sok nő között tornázni, vagy, hogy ezt mások nem tartják elég férfiasnak.

Többféle Pilates iskola, több irányzat is működik, éppen azért, hogy az eltérő igényekkel jelentkező vendégek mindegyike megtalálja a számítását. Azt azért nagyon fontos megjegyezni, hogy súlyosabb panaszok, egészségi problémák esetén orvos, gyógytornász ajánlásával kezdjünk csak kísérletezni; érdemes megfontolni a témában szakértő Dorottya tanácsát: „A Pilates nem csodaszer, nem jó mindenre, ha az egészségünkről van szó, mindenképpen keressünk fel egy orvost! Komolyabb tünetek esetén például nem igaz az, hogy minden mozgás jót tesz, mert van, amit egyszerűen nem szabad – szerencsére ez azért nem egy hétvége alatt elvégezhető tanfolyam, hiszen elképesztően nagy a felelősség a Pilates edzőn!”

Hozzászólások

Pin It on Pinterest