… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Brooklyn Decker álomalakja

Brooklyn Decker álomalakja

Tökéletes alak, bájos mosoly, érzéki kisugárzás. Leginkább ezekkel a szavakkal tudnánk jellemezni Brooklyn Deckert. A gyönyörű szőke lányt a világ egyik legszexisebb modelljeként tartják számon, aki most első főszerepével mutatkozott be a Kellékfeleség című vígjátékban Jennifer Aniston és Adam Sandler oldalán…

Brooklyn Decker 1987. április 12-én született, Ohioban. Már 15 évesen modellversenyeket nyert, így semmi kétsége nem volt azt illetően, hogy milyen pályát válasszon. Éppen ezért nem sok ideje volt az iskolára koncentrálni, de úgy tűnik, hogy nem is volt rá nagyon szüksége. Ráadásul még mindig szemtelenül fiatal, hogy bármi újba belefoghasson, de minek is tenné? Idén tölti be a 25-öt és elmondása szerint már több mindent elért, mint amit kislányként valaha is megálmodott vagy elképzelt.

Fotó: HBO

Kevés modellnek indul olyan gördülékenyen a karrierje, mint az amerikai Brooklyn Deckernek. Egy alkalommal, amikor családjával Ohioból Észak-Karolinába költöztek, a szőke kislány elindult felfedezni a környéket. Mint minden divat iránt érdeklődő lány ő is a közeli bevásárlóközpontot vette elsőként szemügyre. Azóta is állítja, hogy véletlenek márpedig nincsenek. Ugyanis nézelődés közben itt fedezték fel az akkor még tizenéves Brooklynt. Bár vágyott a szereplésre, de akkoriban még nagyon szégyenlős volt. Így barátai bíztatására írta alá azt a modellszerződést, amire lányok százezrei vágyakoztak.

A címlapokról a filmvászonra
Kezdetben az exkluzív női ruhákat alkotó Mauri Simone divatház arcaként vált ismertté, ami kemény munka volt az addig tapasztalatlan lánynak. De ahogy egyre inkább befutott, annál jobban élvezte a modellkedést és mindazt, ami ezzel jár. 2003-ban megnyerte a Model of the Year versenyt, ami a szakmában nagy elismerés, és melynek köszönhetően megsokasodtak a felkérései, így Brooklyn hamarosan egyre több címlapról mosolygott vissza. A legnevesebb amerikai magazinok versengtek érte, így rövid időn belül világszerte ismertté vált. „A legtöbb kislány eljátszik a gondolattal, hogy modell vagy színésznő lesz. Én sem születtem több önbizalommal, mint bárki más. Viszont azzal, hogy szépségversenyeket nyertem, éreztem, hogy vannak lehetőségeim és nem csak álmokat kergetek.” – mondta Brooklyn, aki egy évtizedes modellmúlttal a háta mögött most a színészettel kacérkodik. Pár évvel ezelőtt már kipróbálta magát néhány tévésorozat epizódszereplőjeként. Többek között az Ugly Betty-ben is feltűnt, melyre nagyon szívesen emlékszik vissza: „Nem ez volt az első epizódszerepem, de ekkor éreztem azt, hogy többet szeretnék az életben, mint csak pózolni a kamerák előtt.”

Szőke, de okos
Egy szárnyait próbálgató színésznő első mozifilmje mindig döntő a közönség szempontjából. „A kritikák ilyenkor nagyon fontosak – mondja bölcsen Brooklyn – már egy film után is eldőlhet, hogy megszeretnek vagy beskatulyáznak. Nyilván az emberek egy szerep alapján fognak ítélkezni rólad. Kevesen tudnak elvonatkoztatni a szereptől és arra fókuszálni, hogy miként is alakítja a színész a karaktert.” Brooklyn valóban egy talpraesett szőke és korát meghazudtolóan jól látja az élet dolgait. Talán erre is jó volt, hogy nagyon korán belekerült a modellszakma körforgásába. Amíg egy kívülálló csak a csillogást, a sikert és a pénzt látja, addig a benne részesülők bizony sokszor vért izzadva, kemény kitartást igénylő munkával jutnak el a végeredményhez. „A modellszakmában már mindent elértem, amit csak akartam, a legnevesebb márkáknak modellkedtem, és olyan gyönyörű képeket mutogathatok majd az unokáimnak, hogy el sem fogják hinni, hogy valaha így néztem ki.” Ezért Brooklyn most inkább a színészkedésre szeretne összpontosítani, és tisztában van azzal, hogy még van mit bizonyítania.

Aniston vs. Decker
Brooklyn nagyon szerencsésnek mondhatja magát. Egyrészt, mert őt keresték meg a szereppel modellmúltja miatt. Személy szerint Adam Sandler hívta fel, aki a film egyik főszereplője. „Egyszer már nemet mondtam egy másik felkérésére, de most tudtam, hogy ez egy olyan lehetőség, amit nem szalaszthatok el.” Másrészt azért is szerencsés, mert nem sokan mondhatják el magunkról, hogy már az első filmjükben Jennifer Anistonnal vagy Nicole Kidmannel dolgozhatnak. „Tudom, hogy sokan miattuk nézik meg a filmet, de ez nem zavar, mert így fognak  engem is megismerni.” Ez meglehetősen számítóan és karrieristán hangzik, de melyik színésznő nem ambiciózus? A forgatás azonban nem volt zavartalan. Jennifer Aniston és Brooklyn állítólag ki nem állhatták egymást. Jen folyamatosan becsmérelte a nála jóval fiatalabb kolléganőjét, mondván, hogy tehetségtelen és csak a külseje miatt választották ki a szerepre. Túl a negyvenen biztosan nehéz lehet elviselni a fiatalabb, csinos kolléganőket, akik ráadásul még a magánéletükben is sikeresek. Bár erről a rendező másként vélekedett: „Élmény volt három gyönyörű szőke nővel együtt dolgozni, nem mellesleg, mert nagyon tehetségesek és szórakoztatóak.” Jennifer valóban csak féltékeny lenne a fiatalabb generációra vagy Brooklynt tényleg nem gondolja tehetségesnek?

Vége az őrült diétának
Annak ellenére, hogy úgy tűnik a csinos modell-színésznő maximálisan elégedett és tele van önbizalommal, nem volt ez mindig így. „Amikor belecsöppentem a modellvilágba, láttam, hogy a lányok többsége megszállottan diétázik. Nekem is muszáj volt lépést tartanom, mert egy fürdőruha vagy fehérnemű bemutatónál csakis a tökéletes alak a megengedett. Képes voltam napokig koplalni vagy csak gyümölcsöt enni.” Végül az apukája vette észre, hogy a fiatal lány milyen drasztikus módon próbálja megtartani alakját és válaszút elé állította: vagy normálisan eszik vagy fel kell adnia a modellkedést. Azóta Brooklyn inkább a sportra összpontosít, hogy formában tartsa magát.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest