… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Álomalak sztárdiétákkal 1.rész – SJP

Álomalak sztárdiétákkal 1.rész – SJP

Alig akad olyan nő, aki ne diétázott volna élete valamelyik szakaszában. De nagy valószínűséggel többen vagyunk, akik az egész életünket végigdiétázzuk.Hogy kinek milyen diéta válik be,az egyéni ízlés és alkat kérdése is. Az elmúlt évek során több száz féle diéta közül válogathattunk, kísérletezgetünk magunkon több-kevesebb sikerrel. Ami biztos, hogy nincs két egyforma szervezet, ezért fontos, hogy alkatunknak és ízlésünknek megfelelő diétát válasszunk. Így hosszú távon már nem fogyókúra érzésünk lesz, hanem természetessé válik, hogy egészségesen és válogatva étkezünk. A diétákat rajtunk hétköznapi embereken kívül talán csak a sztárok ismerik jobban, mivel nekik még szakmai kötelesség is, hogy tartsák a formájukat. Közülük is akad, aki bizonyos diétákra esküszik, míg mások a rendszeres, szigorúan összeállított mozgásra, de többségük szerint is leginkább a kettő együttes alkalmazása a tökéletes alak elérésének és megőrzésének a titka. Mostani összeállításunkban egyenként bemutatjuk melyik sztár, milyen módszerre esküszik!

A Szex és New York sztárja amellett, hogy nagyszerű színésznő, igazi divatikon lett az évek során. Sarah vékony termetét sokan irigylik, de vajon mi a titka alakjának? Korábban többször felreppent a hír, hogy JSP azért fogadott béranyát, aki kihordja helyette ikreit, hogy ne veszítse el az alakját, ne hízzon, mely általában minden terhesség velejárója. Azonban ezt többször is megcáfolta, mondván, hogy neki sosem kellett diétáznia. „Szerencsés vagyok, mert gyors az anyagcserém, így szinte bármit megehetek. Az egészségemre viszont figyelek, ezért van az, hogy sokszor az egészségesebb fogásokat választom, melyek rendszerint zsírszegényebbek is. Ha választani kéne, hogy este vacsorapartira megyek, vagy a konditerembe, minden további nélkül az elsőt választanám. Az ételek és a jó társaság okozzák a legtöbb örömet az életben.” Parker korábban, amikor szintén arról kérdezték, hogyan tud 40 felett is ilyen karcsú maradni, azt nyilatkozta, hogy imád enni, és nem hajlandó koplalni: „Bizonyára furcsa, de sokszor, amikor ebédelünk a férjemmel, már azt tervezzük, hogy mit fogunk enni vacsorára. Hihetetlen, de még ebben is összeillünk, szenvedélyesen szeretünk enni.” De ha ennyire szeretnek enni, akkor hogy képes Sarah megőrizni karcsú alakját? Valóban a genetikának köszönhető?

A kulcs a mindennapi mozgás
Attól függetlenül, hogy Sarah nem nagy sportrajongó, elég sokféle sportot kipróbált és csinál mind a mai napig. „Az izmaim csak úgy maradnak tónusban, ha rendszeresen edzek, ennek más hatásos módja nem nagyon van. Nekem a pilates és a jóga vált be a legjobban, de például a lépcsőmászás és a futás bizonyultak a legjobb comb- és fenékfeszesítő edzésformáknak.” Sarah még otthon is rendszeresen lépcsőzik a lakásban. „Amikor tanulom a szerepeimet, közben folyamatosan járkálni szoktam és ilyenkor a legjobb lépcsőzni is, mert ezzel elterelem a gondolataimat a mozgásról.” A színésznő eleve gyors anyagcseréjét a mozgással turbózza fel, mert tisztában van vele, hogy minél izmosabb, annál több energiát veszít. Az izmoknak ugyanis több energia kell, mint a zsírnak, ezért van az, hogy a sportosabb emberek többet ehetnek, mint az elhízottak, mégsem látszik meg rajtuk.

Sarah fut, jógázik és az így szerzett fittséget filmjeiben is kamatoztatja

Ezért Sarah ha nem siet sehova, akkor inkább gyalogol ahelyett, hogy beülne a kocsiba. „Sokszor még gyorsabb is gyalogosan eljutni valahova, utálom, ha órákat kell ülnöm a kocsiban a dugóban.” A másik trükkje a lépcsőmászás, így ha nem 15 centis cipőt visel, akkor biztosan hanyagolja a liftet és inkább lépcsőzik, hogy megőrizze feszes combjait és ezzel is égesse a kalóriákat. A háromgyerekes anyuka minden nap sportol, de mellette ezek a rövidebb, de intenzív mozgások is hozzájárulnak ahhoz, hogy többet ehessen és hogy feszesebb legyen. A lépcsőzés nagyon jót tesz a farizmoknak is, így kiváló zsírégető módszer a hátsó számára. A legjobb a kettő kombinálása, vagyis rövid, de intenzív séta után minden nap egy 5-10 perces lépcsőmászás remekül felkészít a bikiniszezonra. „A gyaloglás és a lépcsőzés nem igényelnek különösebb szervezést és nem is hosszan tartó mozgások, így sosem unom meg.” – mondja Sarah. „Amikor forgatások vannak, akkor azért többet sportolok, a jóga és a pilates mellett kondizom és erősítek is. Alacsonynak és vékonynak születtem, vagyis, hogy sovány vagyok egyrészt genetikai kérdés is. De mindez nem jelenti azt, hogy nem kell odafigyelnem magamra.”  Sarah Jessica például kisfia születése után többször nyilatkozta, a bébi emelgetése a legjobb súlyzós gyakorlat.

Sarah Jessica Parker tippjei:

1. Mivel az ízekről és az ételekről nem hajlandó lemondani, így mindenkinek azt tanácsolja, hogy egyen, de azokat az ételeket hanyagolja, melyeket nem szeret. Ez egy remek meglátás, miért viszünk be sok felesleges energiát olyan élelmiszerekből, melyeket nem is élvezünk igazán? Ha Sarahnak nem is kell annyira figyelnie arra, hogy mit eszik, akkor is mindig hallgat arra, amit a gyomra üzen. Csak akkor eszik, amikor éhes és még az előtt befejezni, mielőtt azt érezné, hogy már nem bír többet enni.
2. A legjobb tipp, amit valaha megfogadott az a porcióadagolás. Így biztosan nem tudja túlenni magát, mert csak annyit szed a tányérjára, amit előre meghatároz magának. Nem stresszeli magát diétatervekkel és nem követ semmilyen trendet a táplálkozási szokásait illetően.
3. „Inkább egyél kisebb adagokat a kedvenc ételeidből, mintsem hatalmas adag salátát, mely olyan összetevőkből áll, melyeket egyáltalán nem szeretsz.”
4. „Kreálj változatos menüsorokat minden napra, így biztosan nem fogod egy hét alatt feladni a diétát. Úgy gondolom, hogy ha már elérted az álomsúlyt, akkor sem szabad visszatérned a régi szokásaidhoz. A súlytartást csak életmódváltással lehet megvalósítani.” 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest