… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség A paradicsom 5 jótékony hatása

A paradicsom 5 jótékony hatása

A paradicsom egy finom, lédús zöldség, ami kiváló hatást gyakorol szervezetünk több pontjára. Tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal, megtisztítja a szervezetet, segít a regenerálódásban! Alkalmazzuk külsőleg, belsőleg a hatás nem marad el!

Emésztést segítő
Oxálsav tartalma hozzájárul az emésztés serkentéséhez, a gyomorsav túltengés panaszaitól is könnyedén megszabadít. Emésztési zavarok, illetve székrekedések esetén bátran alkalmazzunk egy kis paradicsomot, meglepő hatást érhetsz el vele!

Bőrproblémákra
Tisztítja a bőrt, égések esetén pedig csillapítja a sérült területet. Különféle bőr panaszok orvoslására használják kenőcs formájában. Gombák, kelések, fekélyek tisztítására, kezelésére is alkalmas.

Másnaposságra
Egy átbulizott éjszaka után bizony sokak szenvednek a mellékhatásoktól, egy jéghideg paradicsomlé ilyenkor csodákra képes! A-vitamin és kálium tartalmának köszönhetően tisztítja a vért és a májat.

Gyulladásos megbetegedések
Legyen az külső vagy belső gyulladás a paradicsom mindkettőre gyógyírt hoz. Csökkenti a reumás, ízületi fájdalmakat, nehezen gyógyuló sebeknek is segít a regenerálódásban!

Sejtfiatalító hatás
Likopin tartalmának köszönhetően fiatalítja a sejteket, erősíti és megvédi őket. Akiknek sok likopin van a bőrében, azok kevesebb ránccal rendelkeznek. Ennyit megér a fiatalságunk, csak egy kis paradicsomot kell ennünk érte!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest