… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség A fogimplantátum ma már nem álom, hanem egy elérhetőség

A fogimplantátum ma már nem álom, hanem egy elérhetőség

A mosoly fontos része az életünknek, a kommunikációnknak, az emberekkel való kapcsolatainknak. Sokaknál a mosoly egyik legfőbb akadálya a nem megfelelően rendezett fogsor, idővel, a fogak olyan sérülést szenvedhetnek, hogy már nem lehet őket megmenteni,  vagy már annyira sérült a fogsor, hogy nincs mihez rögzíteni a fogpótlást. Ilyenkor kerülnek előtérbe a fogászati implantátumok. A dentalux fogszakorvosi rendelőben csakis kiváló minőségű implantátumokat használnak, erre a legjobb garancia a Straumann márkanév.

Mi is a fogászati implantátum és hogyan válasszunk? 

A fogászati implantátum a részleges vagy teljes foghiány pótlására szolgál. Ma már nem csak a hiányt határoló fogak lecsiszolásával járó híd vagy a kivehető fogpótlás jöhet szóba, hanem a végleges és tartós fogpótlás is, amely a természetes fogakhoz hasonló megjelenéssel bír, illetve tökéletes komfortot is biztosít. 

A beavatkozástól sokan tartanak, pedig az estek nagy részében nem jelent nagyobb megterhelést és nem okoz több panaszt, mint egy fog eltávolítása. A kilökődés kockázata ma már minimális, a legtöbb eseteben megelőzhető, mégpedig gondos tervezéssel, jó minőségű implantátummal, korszerű sebészi technikával és diagnosztikai eszközök alkalmazásával. 

Kinek lehet implantálni? Szinte mindenkinek lehet fogimplantátuma megfelelő műgyökérrel, csontpótló-, bioanyagok felhasználásával. A legújabb, korszerű műtéti eljárásoknak köszönhetően nem csak a gyógyulási idő csökkenthető jelentősen, hanem a páciens, beavatkozás okozta terhelése is.

Melyik módszert válasszuk? A fogbeültetés történhet hagyományos módszerrel és a CAD/CAM technikával. Sok esetben a fogimplantátum kiválasztásával kapcsolatos kérdések is szerepelnek a páciensek kérdései között. Határozzunk bármelyik fogimplantátum mellett is, tudnunk kell, hogy a gyártók garanciát vállalnak a termékeikre. A Dentalux fogimplantátum klinikán a svájci SGS Systems által gyártott implantátumokra 15 év garanciát vállalnak a Straumann implantátumokra pedig örökélet garanciát. Ez utóbbinak a sikeressége – még nehéz csontadottságnál is – 98% feletti! 

Előfordul ugyan, hogy a fogbeültetést követően az implantátum nem épül be, de ma már a beépült implantátumok aránya a 94-98%-ot is elérheti, ami nemzetközi szinten is kimagasló eredménynek számít. 

Vannak – e kockázatok? A fogbeültetést egy nagyon alapos vizsgálat előzi meg. A Dentaluxnál a legmodernebb PET és ConeBeam CT eljárásoknak többek között az is a célja, hogy a fogbeültetés legoptimálisabb kivitelezése mellett a pácienst minél kisebb megterhelés érje, illetve a nem kívánt szövődmények esélyét minimalizálják. A fogbeültetés alatt pedig nagy pontosságú RVG (radiovisiograph) segítségével ellenőriznek mindent lépésről-lépésre.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest