… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség A 10 legkedveltebb kifogás, hogy kihagyd az edzést

A 10 legkedveltebb kifogás, hogy kihagyd az edzést

Még a legjobb szándékokat is elronthatják a még annál is jobb kifogások. Íme a 10 legkedveltebb kifogás az edzés kihagyására, és hogy hogyan birkózhatsz meg velük.

Túl fáradt vagyok
Az egyik leggyakoribb ok arra, hogy elmulaszd az edzést nem más, mint a fáradtság. Úgy tűnik, egy stresszes nap után az irodában, és miután hazaküzdötted magad a legutolsó dolog amihez kedved van, leugrani a konditerembe. Elheveredni a kanapén egy pohár koktéllal persze lényegesen vonzóbb!

Te mit látsz, amikor tükörbe nézel?

Munkahelyi kötelezettségeim vannak
Kend csak a munkára! Igen, nyilvánvalóan a hosszú munkával töltött órák és a feszes határidők megnehezítik, hogy lekényszerítsd magad a konditerembe… és akkor még ott vannak a súlyos munka utáni összejárások is, persze.

Majd megyek holnap
Egy klasszikus kifogás sokaknak, akik elhalasztják az edzést holnapra – vagy holnaputánra, vagy a következő hétre, vagy a következő hónapra.

Túl kövérnek érzem magam
 A „túl kövér vagyok az edzéshez”- érzés ördögi kör egy csomó embernek. De mégis kit nem tör le a gondolat, hogy lemenjen a terembe petyhüdten a bő melegítőjében és találkozzon a lycra- páncélos, tónusos izmú szépségekkel?

Nem borotváltam
Akár hiszed akár nem, az edzőterem elkerülése azért, mert nem borotválták a lábukat, sokak számára kifogás. Amikor edzel, persze, a külső a legfontosabb.

Lefeküdtem a személyi edzőmmel
Lenyűgöző módon vannak olyanok, akik azért kerülik az edzést, mert lefeküdtek a fitnesz instruktorukkal, és félnek szembenézni vele. Ugyan, most nem kell elpirulni… Mindenkivel megesik az ilyen!

Már edzettem
Egyszerűen annyi meg annyi tevékenység van, amiért elhagyhatod az aznapi edzésedet. Házimunka, szex, séta, lépcsőzés, a távirányító felemelése.

Nem ettem eleget
Egyes emberek állítják, hogy ha nem ettek eleget, az megakadályozza őket abban, hogy lemenjenek edzeni, miközben megjegyezhetjük, hogy épp az ellenkezője az, ami a problémát okozhatja!

Fáj a fejem
Az „edzőterem” szó betegséget vált ki bizonyos emberekből. Méghozzá egy fejfájást, amit az is előidézhet, ha pusztán arra gondolnak, hogy lemennek oda!

Odajárnak a kollégáim
És végül, az a megaláztatás, hogy pedálozzunk egy szobabiciklin a főnökünk mellett, egyértelműen túl sok néhányunknak.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest