… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség 6 tipp, hogyan legyenek még fehérebbek és csillogóbbak a fogaid

6 tipp, hogyan legyenek még fehérebbek és csillogóbbak a fogaid

Fogaink természetes színe soha nem hófehér, hanem sokkal inkább csontszínű. Ez azért sem meglepő, mert a fogak valójában csontok, melyek színe alkati kérdés is. Elszíneződésük életmódunknak tudható be, mely főként bizonyos ételekben található festékanyagok hatására történik. 

  1. Legalább másfél havonta cseréld le a fogkefédet, mert az elhasznált sörték nem tudják eltávolítani a lepedéket a fogakról.
  2. A fogközökben lévő lepedéket nehéz eltávolítani, és ez szintén a fogak romlásához és elszíneződéséhez vezethet. Ezt fogselyemmel és szájzuhany használatával tudod elkerülni.
  3. Savas ételek után legalább másfél-két óráig ne moss fogat, ugyanis a sav gyengíti a fogzománcot, így a savas étel fogyasztása utáni fogmosás fokozza a zománcréteg kopását. Étkezés után egyszerűen csak öblögess vagy igyál tiszta vizet!
  4. Lehetőleg kerüld a túl sok édességet, a cukros üdítőket, melyek rontják és elszínezik a fogakat. Nyáron pedig nem árt, ha a jégkockával is csínján bánsz, hiszen a hirtelen hideg nem tesz jót a fogaidnak!
  5. Figyelj a megfelelő kalciumbevitelre, mely leginkább sajtokból, olajos magvakból szívódik fel a leghatékonyabban.
  6. A jó fogmosási technika nélkülözhetetlen: fentről az íny felől lefelé tartó, söprő mozdulatokkal tudod a legjobban megtisztítani a fogsorodat. Így kíméled, de egy kicsit át is masszírozod az ínyedet.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest