… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség 6 gyakori szépséghiba, ami betegséget jelezhet!

6 gyakori szépséghiba, ami betegséget jelezhet!

Az arcunk nem csak személyiségünkről árulkodik, a rajta található apró elváltozások, finom elszíneződések sok mindent megmutatnak egészségi állapotunkról, legyen szó akár vitaminhiányról, vagy akár súlyosabb betegségekről!

Míg az arcdiagnózis nem abszolút tudomány, a bőr állapota elárulja, mi folyik a szervezeten belül, mind fizikailag, mind érzelmileg. A hagyományos kínai orvoslás évszázadok óta használja az arcelemzést a betegségek diagnosztizáláshoz, néhány apró jelzésre így érdemes odafigyelni.

Pattanások a homlokon
A homlok számos dolgot elárul szerveink állapotáról, többek között kiváló indikátora a szív, és az emésztőrendszeri megbetegedéseknek. A homlokon lévő kivörösödés, vagy pattanások utalhatnak emésztési, májműködési problémákra, vagy hormonzavarokra. Ilyenkor fontos, hogy feküdj le idejében, és kelj fel korán, hogy az emésztőszervek és a máj pihenni tudjanak. Emellett pedig igyál sok vizet. A pattanásokat eltüntetheted, ha a cinkbe, és B-vitaminban gazdag ételeket fogyasztasz.

Puffadt bőr
A méreganyagoktól a bőrön keresztül akar a szervezet megszabadulni, ezért a puffadt bőr jelezhet anyagcsere problémát, illetve, hogy káros anyagok vannak jelen a szervezetben. Előfordulhat, hogy folyadékháztartás zavar lépett fel, de a túlzott só fogyasztás is vezethet ilyen gondokhoz.

Ajkak elszíneződése
Az ajkak szorosan összefüggnek a gyomorral, így a foltok és az elszíneződések jelenthetnek puffadást, székrekedést, étvágytalanságot, vagy más bélműködéssel kapcsolatos zavart. Emellett érdemes ilyenkor ellenőrizni, nincs-es esetleg élelmiszer-allergiád. A száraz cserepes ajkakat kevés vízfogyasztás, vagy súlyosabb esetekben dehidratáció okozza.

Száraz arcbőr
A száraz bőr víz, vagy vas hiányt jelezhet, ilyenkor fontos, hogy nagy mennyiségben fogyassz A-vitaminban gazdag ételeket, pl. sárgabarackot, vagy káposztát. Ha a vashiány a probléma, ezt az ásványi anyagot visszanyerheted szőlőből, vagy fekete ribizliből is.

Zsíros bőr
A zsíros arcbőr, és a piros foltok májfunkciós zavarokra utal. Mivel a májnak fontos szerepe van a méregtelenítésben, fontos, hogy ilyenkor csökkentsd a zsiradékok, a fűszerek és a tejtermékek bevitelét, és fogyassz minél több zöldséget.

Sötét karikák és duzzanatok a szemek alatt
A szem alatti duzzanatok, vagy sötét foltokat okozhatja egyszerű kimerültség, vagy allergia is, ám ez a terület szoros kapcsolatba van a vesével és a májjal, így érdemes rá odafigyelni. Lehetőleg csökkentsd a só és a koffein bevitelét, ezek ugyanis megnehezítik a vesék funkcióit, és fogyassz több hüvelyest, vagy zöldséget.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest