… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség 6 érv a lépcsőzőgép mellett

6 érv a lépcsőzőgép mellett

A nők nagy hányada szeret konditerembe járni. Az edzőteremben az egyik legkedveltebb gép, a lépcsőzőgép, hiszen a taposás a női test legkényesebb pontjaira hat. Azaz a lábat, a feneket és a vádlit izmosítja. A lépcsőzőgép másik nagy előnye, hogy edzés közben akár még olvasni is lehet, így nem válik annyira monotonná, egyhangúvá a lépcsőzés. A cikkből kiderül, hogy milyen előnyei vannak még a lépcsőzőgépnek, miért érdemes akár otthonra is beszerezni egyet. (x)

  1. Segít az oszteoporózis megelőzésében

A csont egészségének megőrzéséhez rendszeres testedzésre van szükség, hiszen egy bizonyos kor után nem a csontépítő, hanem a csontbontó folyamatok lesznek túlsúlyban. Ez azt jelenti, hogy mind a csont sűrűsége, mind a csont tömege csökken. Amennyiben ezek a folyamatok túl gyorsan zajlanak, úgy csontritkulás is kialakulhat. A rendszeres mozgás, a rendszeres lépcsőzés azonban megakadályozhatja ennek a folyamatnak a kialakulását, hiszen a lépcsőzéssel növelhetjük a csonttömegünket, ezzel pedig minimalizálhatjuk a csontritkulás kialakulásának az esélyét.

  1. A lépcsőzés, a szív és a tüdő egészségét is védi

A lépcsőző és taposó gyakorlatok erősebb tüdőt eredményeznek, hiszen a mozgás elősegíti, hogy több oxigén jusson a szervezetünkbe. A szív is megkezdi a munkáját, azaz több oxigéndús vért tud a szervekhez és a szövetekhez szállítani. 

  1. Nem csak izmosabbak, de karcsúbbak is lehetünk

A nők többsége azért kezd el edzeni, hogy megszabaduljon a súlyfeleslegtől, és természetesen az izmosodás is egy kitűzött cél. A lépcsőzőgép segítségével mindkettő hatást elérhetjük, hiszen ez a mozgásforma segít a kalóriaégetésben. A testtömeg és az edzés intenzitásától függ, hogy mennyi kalóriát tudunk fél óra alatt elégetni, de ez akár 400 kalória is lehet, ha megfelelő intenzitással végezzük a gyakorlatokat. A lépcsőzőgépek azért is nagyon hasznosak, mivel a gépeken egy számítógépes kijelző is található, amelyen, nyomon követhetjük az edzésfokozatot, a kalóriát, az időt, a távot, a sebességet, némelyik modellen még akár a pulzust is vagy a terhelésdiagramot.

  1. A lépcsőzés izmossá tesz

A lépcsőzés elsősorban a fenék, a comb, a vádli, a has izmait erősíti, amellett, hogy a csípő is látványos átalakuláson megy keresztül, azaz karcsúbbak is lehetünk, ha megfelelően használjuk a lépcsőzőgépet és megfelelő intenzitással dolgozunk azon. 

  1. A lépcsőzés és a boldogsághormonok

Nem pusztán attól leszünk boldogobbak, hogy a lépcsőzés endorfin hormonokat szabadít fel a testünkben, hanem attól is, amit napról-napra, hétről- hétre a tükörben látunk. Már néhány hetes edzést követően is szemmel látható lesz a testünkön a változás, mindezt úgy is elérhetjük, hogy közben egy másik kedvenc időtöltéssel, az olvasással foglalkozhatunk. 

  1. A lépcsőzőgép és a biztonság

Sok mozgásforma gyakorlása közben, könnyedén megsérülhetünk, azonban a lépcsőzőgépeket úgy alakítják ki, hogy csúszásmentes lépcsőfokokkal és biztonsági fékkel rendelkezzen. Illetve a kétoldali markolatok is a biztonságot szolgálják. 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest