… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség A kavitációs zsírbontás 7 előnye

A kavitációs zsírbontás 7 előnye

Melyikünk ne szeretne karcsú lenni? Na és melyikünk képes ennek érdekében idejét és energiáit feláldozva munka és család mellett még majdnem minden nap edzeni? Szigorú diétákat betartani, vállalva, hogy az egész talán mit sem ér? Sokan nem tudják, de napjainkban már elérhető egy olyan megoldás. Ez nem csak, hogy hatékony, de még egy csomó más előnnyel bír. Ez a kavitációs zsírbontás.

Rengetegen küzdenek túlsúllyal, és akinek mégis sikerül leadnia a súlyfelesleget, az meg a visszahízással küzd. Éppen ezért nem csoda, ha az ember egy idő után megelégeli a diéták, edzések, tabletták és fogyasztó italok tömkelegét és valami tartós megoldás után keres.

De létezik egyáltalán tartós megoldás?
Ahhoz, hogy ezt a kérdést megválaszoljuk, előbb tisztában kell lennünk azzal, hogy miért is hízunk vissza, ha egyszer már leadtuk a felesleges kilókat. Mindannyian adott számú zsírsejttel születünk, ami életünk során már nem változik. A hízás-fogyás pusztán annak függvénye, hogy ezeknek az állandó számú zsírsejteknek a mérete megdagad vagy csökken. Ezért van az, hogy amint abbahagyod a diétát vagy kihagyod az edzéseket, ugyanúgy meghízol, mint előtte – vagy jobban. Ugyanis zsírsejtjeid újra megdagadnak. De van tartós megoldás. Ugyanis ha nemes egyszerűséggel magukat a zsírsejteket szüntetjük meg, azok nem tudnak megdagadni. Így Te nem hízol vissza – és pontosan ezt érte el a műtéti zsírleszívás módszere. Csakhogy ez korántsem egy olyan módszer, amivel mindenki élni tud vagy akar. Hiszen mint azt már elmondtuk, ez rendkívül költséges és drasztikus beavatkozás.

De aztán jött a kavitációs zsírbontás
A szépségszalonok kínálatát bővítő ultrahangos, más néven kavitációs zsírbontás során ugyanis szintén nem csak a zsírsejtek méretét csökkentjük, hanem azok számát. És mivel azok helyére nem jönnek létre újak, így a fogyás tartós lesz. Ehhez pedig nem kell műtéti eljárásokat igénybe vennünk, és nem kell szabadnapokat kivennünk a munkából sem.

Tudtad? A kavitációs zsírbontás  egy olyan eljárás, melynek segítségével költséges beavatkozás, vágás, szúrás nélkül lehet elfolyósítani a zsírsejteket, amelyek a test kontúrját elcsúfító zsírszöveteket alkotják. Ezt úgy érik el, hogy speciális ultrahangrezgésekkel megbontják a zsírsejtek membránját. A bőr alatti zsírsejtekre ható, 40.000 Hz-es fókuszált ultrahang rezgésbe hozza a zsírsejteket, majd a sejtek közötti térben számtalan kis vákuumbuborékot képez. A zsírsejtek ennek következtében túlnyomás alá kerülnek, a sejtburok megbomlik, a bennük található víz felhevül, a zsír pedig trigliceridekre, valamint zsírsavakra bomlik és elfolyik a sejtek közötti térben. A kavitációs zsírbontásnál alkalmazott rezgéstartomány csak a zsírszövetre hat, más szöveteket nem károsít. A kavitációs zsírbontás alatt felszabaduló zsírok és salakanyagok a nyirokrendszerbe kerülnek, majd a méregtelenítő szerveken (máj, vese) keresztül a vizelettel és széklettel együtt távoznak a testből.

És hogy milyen további előnyei vannak a szépségszalonokban elérhető zsírbontó módszernek? Azt most meglátjuk.

1. Tartós, ugyanis a kavitáció végleg lebontja a zsírsejteket.
A tartós fogyás érdekében elengedhetetlen a zsírsejtek végérvényes eltüntetése, hiszen a hagyományos módszerekkel (diétával és sporttal) pusztán méretüket csökkentjük, így bármikor újra „megduzzadhatnak”, lehetőséget teremtve a visszahízásnak, vagyis a „jojó effektusnak”. A kavitációs zsírbontás azonban pontosan ezt előzi meg, hiszen egyenesen elpusztítja a kezelt felületen található zsírsejteket, melyek helyén, természetüknél fogva már nem keletkeznek újak.

2. Célzott, így a kavitációs zsírbontás segítségével közvetlenül a legproblémásabb területeket kezelhetjük.
Tegye fel a kezét, akinek egy expressz fogyókúra alatt először a mellei tűntek el, és bár rájött a kiszemelt ruha, fölül gondban volt, hogy mivel tömje ki a helyüket! Jó. Most tegye fel a kezét, aki hiába szállt le örömmel a mérlegről a szigorú fogyókúra sokadik napján, mikor megpróbálta felvenni az etalonnak kiválasztott ruhadarabot, az nem ment rá, mert nem onnan fogyott, ahonnan kellett volna! Ugye, hogy nem ritka, hogy a diétás törekvések ilyen félresikerülten végződnek?  Már mindenkivel előfordult, hogy egy drasztikusabb fogyókúra után arca nyúzottá vált, vagy éppen nem onnan fogyott, ahonnan szeretett volna. A kavitációs zsírbontással ez nem történhet meg, hiszen egy kezeléssel kizárólag egy, az általunk kiválasztott területre fókuszálunk, ami lehet a hasunk, csípőnk, combunk, vagy akár a felkarunk is. Így garantáltan csak a kezelt, problémás területről fogunk fogyni, mert a kavitáció célzottan bontja le a makacs zsírpárnákat.

3. Gyors és látványos, akár már az első kezelés is észrevehető változást hozhat.
A kavitációs zsírbontás azonnal csökkenti a zsírsejtek számát a kezelt területen. Az elfolyósodott zsír a zsírbontást követő napokban a természetes salaktalanító folyamatok során ürül ki a szervezetből. A zsírsejtek eltűnését már az első szalonkezelés után is simább bőr, és körfogat-csökkenés jelezheti, egy teljes kúra (legalább 10-15, vagy ennél több kezelés) pedig ruhaméret-csökkenést eredményezhet a kezelt testrészen. A fogyás üteme természetesen egyéni adottságoktól (pl. zsírszövet típusa, BMI) is függ.

4. A kavitációs zsírbontás éhezés és diéta nélkül is hatásos.
Mivel a kavitációs zsírbontás nem a zsírsejtek méretét csökkenti, hanem egyenesen eltávolítja azokat, a kezelt területen fogyókúra nélkül is látványos eredményt érhetünk el. Mindezek ellenére a kavitációs zsírbontás mellett is ajánlott kerülni a túlzott zsír és szénhidrátfogyasztást, hiszen ennek hatása a még nem kezelt területeken meglátszódhat, nem beszélve arról, hogy az egészségünket érdemes megőrizni.

5. Teljesen fájdalommentes, a kezelés alatt csak melegséget lehet érezni.
A kavitációs zsírbontáshoz nincs szükség szúrásra vagy vágásra, ezért is végzik szépségszalonokban: az alakformálás kizárólag speciális ultrahang rezgések segítségével történik. A kavitáció során érezhető hőhatást ezek a rezgések váltják ki azáltal, hogy mozgásba hozzák a zsírsejteket. A sejtek intenzív rezgése következtében termelődő hő beindítja a zsírbontás folyamatát és – a nyirokkeringést fokozva – a lebontott zsír elszállítását is segíti.

6. A kavitációs zsírbontás a narancsbőrre is hat.
A narancsbőrt a bőr alatti zsírsejtekben felhalmozódott méreganyagok okozzák. Mivel ultrahangos zsírbontás során ezeket a zsírsejteket eltávolítjuk, a kezelés hatására a narancsbőr is eltűnik.

7. Kavitációs zsírbontás során csak a zsírsejtek tűnnek el, az izomzat mérete nem csökken.
Drasztikus fogyókúra során nem csupán a zsírpárnák tűnnek el, hanem az izomtömeg is kisebb lesz. Ilyenkor – bár a mérleg nagyobb súlycsökkenést mutat – a zsírvesztés nem olyan látványos. A kavitációs zsírbontás azonban kizárólag a zsírsejtekre hat, az izmok méretét nem csökkenti, így a változás centiméterekben is mérhető.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest