Kína továbbra is a legnagyobb rizstermelő a világon.
Mintegy 200 millió tonna rizst exportál évente, és ennek nagy része az Európai Unióban kerül a boltok polcaira.
De nem árt óvatosnak lenni!
Termesztés során peszticideket használnak, és nem csak ekkor.
A Koreai Times jelentése szerint a rizst már mesterségesen is elő tudják állítani.
Ennek a folyamatnak a során burgonyakeményítőt, műanyagot, és igen, meg fogunk döbbenni, de még epoxigyantát is felhasználnak.
Ezeket az összetevőket alaposan összekeverik, majd kipréselik a rizsszemeket.
Amikor az összes nedvesség elpárolgott, teljesen úgy néz ki a végtermék, mint az eredeti rizs.
Orvosok arra figyelmeztetnek, hogy ellenőrizzük le mielőtt a rizst elkészítjük, valóban természetes rizs-e az, amit meg szeretnénk enni.
Hogyan ellenőrizhetjük le, hogy a rizs eredeti?
Egy egyszerű trükkökkel!
Víz teszt
Adjunk egy evőkanál rizst egy pohár hideg vízhez, keverjük el alaposan.
Amennyiben a rizs a pohár alján marad, úgy minden rendben van.
Amennyiben a víz felszínén úsznak, úgy nem árt óvatosnak lenni.
Tűzpróba
Tegyünk rizst egy evőkanálra, majd alulról hevítsük fel.
Amennyiben a rizs kigyullad, furcsa szaga lesz, úgy biztosak lehetünk benne, hogy mesterségesen előállított.
Ezt nyilván senki nem szeretné megenni.
Megdöbbentünk mik léteznek?
Ugyan úgy, ahogyan a mézet is hamisítják, miért ne lehetne ugyan ezt megtenni a rizzsel?