… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Barokk virágminta, vidéki élet – ez jellemzi a Calzedonia őszi kollekcióját!

Barokk virágminta, vidéki élet – ez jellemzi a Calzedonia őszi kollekcióját!

Emily Di Donato bemutatja a 2013-2014-es őszi/téli kollekciót
A barokk virágmintától a vidéki életérzésen át, egészen az iskolás és a katonai stílusig repít minket a Calzedonia 2013-2014-es őszi-téli kollekciója, ami olyan széles választékot kínál, mellyel a nők legkülönfélébb igényeit is képes kielégíteni. Minden darabja megfelel a legújabb trendeknek. Négy „kollekció a kollekcióban” amelyek egytől egyig erős és határozott karakterrel rendelkeznek. A Noblesse Oblige vonallal gazdag és látványos hangulat éled újjá, amelynek középpontjában a cizellált, barokk virágok, a régi gobelin minták, a bársony, az aranypor és a csillogás állnak. A megszorítások ideje lejárt, helyükre egy gazdag korszak pompája és ragyogása tér vissza. Az uralkodó szín a fekete, amelyet az olaj és a vérvörös egészít ki, nemes burgundivá alakulva, finom szöveteken, flitterekkel és kövekkel díszítve. Nincs hiány a szokatlan részletekből és nyomatokból sem, amelyek mind a feketében rejlő eredendő eleganciát hangsúlyozzák. 

A Raw and Chic-ben a country zene világából kölcsönzött földszínű, semleges, természetes árnyalatok jutnak főszerephez. Idén ősszel bemutatkoznak a nyers, rusztikus hatású, kötött darabok, és a finom foltmintával díszített pamutok. Az elegancia jegyében a harisnyákkal és zoknikkal megjelennek a finom szín- és szálkombinációk is, olyan retró ízzel megédesítve, amely valódi, exkluzív felfedezéseket tartogat számunkra.

A meleg színű, világos öltések ezúttal láthatóvá válnak, és ezzel nagyanyáink kézi készítésű alkotásainak világát is felidézik. Természetesen az előkelő és különlegesen szexi zoknik sem maradnak ki a kollekcióból, melyek a télre való tekintettel kasmír, angóra, és gyapjú felhasználásával készülnek.

A terepminta nagy visszatérése a Going Public-ban a tyúklábmintával, a cikk-cakkal, a tweeddel, a kockás nyomatokkal és a halszálkával egészül ki. A katonai megjelenés és részletei a kortárs elegancia sikkjének szellemében születnek újjá. A különbség már a rendkívül trendi csillag – szegecsek felbukkanásával is szembetűnővé válik.  Ehhez jön még a számtalan izgalmas árnyalat… Geometrikus minták, rombuszok, klasszikus vagy újraértelmezett kockák. A New Old Schoolnak ez a kiemelkedő, angol gyökerű stílusa idén nőies értelemzést kap a harisnyanadrágokban és a leggingsekben. A másik kihagyhatatlan minta, a pötty, amely a szokatlan színkombinációknak, a vadonatúj anyagoknak és fonalaknak köszönhetően eddig még nem látott formában jelenik meg. Legyen szó mikro-, vagy makro méretűről, a pötty elsődleges motívummá válik a Calzedonia monokróm árnyalatú darabjain, amelyek nem csak kontrasztot teremtenek a józanabb, már jól ismert megoldásokkal szemben, de a valódi, modern iskoláslány stílust is megteremtik.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest