… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Az ősz legjobb arcszépítői

Az ősz legjobb arcszépítői

A megfelelő arctisztítás a hidegebb hónapokban is legalább annyira fontos, mint nyáron. Azonban az őszi szezon közeledtével előtérbe kerülnek a különböző arcpakolások, illatos bőrradírok és persze a hidratálásról sem feledkezhetünk meg!

A boltokban kapható arcmaszkok, radírok és pakolások mellett készíthetsz otthon, házilag is arcradírt, amelynek elkészítése, majd felkenése kitűnő program lehet barátnőkkel egy hideg téli délelőttre! Íme, néhány egyszerű, ám hasznos recept:

Így készíts házilag avokádós arcradírt
10 dkg érett avokádót pürésíts össze ugyanennyi uborkával. Keverj hozzá jó sok durvára darált mandulát, majd masszírozd be jól a bőrödbe. Végül alaposan öblítsd le! Az avokádós arcmaszkoknál érdemes előtte allergiatesztet is végezned, nehogy allergiás legyél a gyümölcsre.

Tengeri sós arcpakolás normál, zsíros és problémás bőrre
10 dkg tengeri sót 2 evőkanál mandulaolajjal keverj össze, és addig masszírozd körkörösen az érintett területre, amíg rózsaszínné nem válik. Végül meleg vízzel öblítsd le!

3 lépés a ragyogó bőrért
Ha gyönyörű és egészséges bőrre vágysz, nem szabad kihagyni egyetlen lépést sem a 3 lépéses arcápolási rutinból. A bőrtípustól függetlenül mindig az arctisztítással kell kezdeni – reggel és este egyaránt. Nagyon fontos, hogy elsőként egy tisztító termék segítségével távolítsuk el az arcbőrről az összegyűlt szennyeződéseket és faggyút, ami eltömítheti a pórusokat. Ezután töröljük át arcunkat egy tonikkal, amely előkészíti a bőrt a nappali vagy éjszakai krém felvitelére. Végül harmadik és egyben utolsó lépésként használjuk a nappali vagy éjszakai arckrémet. Ilyen egyszerű a recept a gyönyörű és egészségtől kicsattanó bőr eléréséhez!

Alkoholmentes tonik minden bőrtípusra, amely arctisztítás befejezéseként frissé, puhává varázsolja a bőröd, Lancôme Douceur, 7600 Ft; Tonik száraz, érzékeny bőrre, Himalaya Herbals, 1390 Ft; Gyengéd arctisztító hab, Douglas XLarge, 2990 Ft; Puha vattakorong, Douglas XSmall, 350 Ft; Habzó gél problémás bőrre, Bioderma Sébium, 3400 Ft

Radírozzunk, hetente legalább egyszer
A bőrradírral végzett intenzív tisztítás gyengéd, mélytisztító hatású. Dörzsöljük át a bőrt homlokunkon, orrunkon és állunkon a bőrradírral. Ez garantálja, hogy még az orr oldalán lévő mélyedéseket is alaposan megtisztítjuk. Emellett a radírozás serkenti a vérkeringést és a nyirokfolyadék elvezetését. Kezdjük homlokunk közepénél, majd haladjunk a halánték felé.  Dörzsöljük végig orrunkat az orrnyeregtől az orrhegyig.  Intenzívebb, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük az orr oldalát, majd használjunk finomabb mozdulatokat, amint az arccsont felől a fülek felé haladunk. Ezután radírozzuk végig bőrünket mindkét oldalon az állkapocs mentén az állcsúcs felé haladva.  Végül a nyirokfolyadék elvezetését serkentve az áll bal oldalától haladjunk lefele a nyak irányába. Használjuk a bőrradírt heti két-három alkalommal, de kerüljük el a szemek és a száj környékét.

Planet Spa török termál spa agyagos arcmaszk, AVON; Azonnal felélénkíti a fáradt bőrt, L'Occitane Angelica Exfoliating Gel, 6450 Ft; Melegítő hatású tisztító gél-maszk, Le Wrap Terre d’Orient/Marionnaud Parfüméria, 7550 Ft; Skin Perfecting arcradír, Organic Surge, 2990 Ft; Apró szemcsékkel radírozza az arcbőrt, NIVEA Aqua Effect, 1699 Ft

Vitaminos, antioxidánsban gazdag krémeket válasszunk! 
Fontos, hogy az őszi-téli hónapokban olyan arckrémeket válasszunk, amikben vitamin van, illetve különböző természetes, extra vitaminos összetevők, hiszen ezek segítik bőrünknek a természetes képességének javulását is.

Extra védelem mandulaolajjal, Rival de Loop Revital/Rossmann, 1199 Ft; Éjszakai feszesítő arcápoló, Olay Total Effects 7 in1; 4799 Ft; Tápláló éjszakai krém, Gerovital Plant, 2100 Ft; Hidratáló szépségelixír bio szűz kókuszolajjal, dr. organic, 5218 Ft;E vitaminos nappali krém, The Body Shop, 4190 Ft; Vitalizáló arckrém jojobaolajjal, Decubal, 3290 Ft;

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest