… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Tedd ragyogóvá száraz bőrödet!

Tedd ragyogóvá száraz bőrödet!

Sokan szenvedünk száraz bőrtől, mely rengeteg kellemetlenséggel jár együtt, ilyen problémánál fontos, hogy jól válaszd meg szépségápolási termékeidet és étrendedet is. A következőkben három gyümölcs-és zöldség kombinációt találsz, amik segítségével tündöklő bőrre tehetsz szert.

Bevásárló lista
Fokhagyma, édeskömény, vízi torma, petrezselyem, zeller, kendermagolaj, kókuszolaj, fekete bors, bazsalikom, gyömbér, papaya, mangó, lime, avokádó, uborka, cékla, görögdinnye

Reggeli italok

Kókuszolajos frissítő
Hozzávalók: 2×2 evőkanál kókuszolaj, ¼ görögdinnye, ½ papaya, ¼ édeskömény gumó, ½ mangó, ½ lime, nagy csokor vízi torma, pár szál petrezselyem levél.

Kendermagolajos smoothie
Hozzávalók: 1 evőkanál kendermagolaj, ¼ görögdinnye, ½ mangó, ½ papaya, 2 szál zeller,  ½ lime, 1 marék petrezselyem.

Ebéd vagy vacsora italok

Fokhagymás löket
Hozzávalók: 1 kis gerezd fokhagyma, 1 kis avokádó, 2 szál zeller, 1 meghámozott uborka, 1 hüvelyknyi gyömbér, 2×2 evőkanál kókuszolaj.

Csupa zöld
Hozzávalók: 2 szál zeller, ½ uborka, 2 szál petrezselyem, 5 bazsalikom levél, 1 gerezd fokhagyma, ½ avokádó, 1 nyers cékla, őrölt fekete bors

Tippek: A bőr kiszáradásáért a légkondicionálók is nagyban hozzájárulnak, így, ha a nagy kánikulában bekapcsolod, arra mindig figyelj oda,  hogy a kinti hőmérséklethez képest csak 5-10 fokkal kevesebbet állíts be. Amennyiben semmi nem segít, vizsgáltasd ki magad, hiszen a pajzsmirigy problémák és a gyógyszeres kezelések mellékhatása is lehet a száraz bőr. A folyamatos folyadékpótlás minden évszakban kötelező, igyál sokat, hiszen a bőrbe jut el legutoljára a bevitt víz. A ligetszépe olaj nagyon jó hatással van erre a problémára, huzamosabb fogyasztás után egyértelmű eredményeket produkál, így mindegyik italhoz fogyaszthatod mellékesen. Az érzékeny bőrre nagyon nagy óvatossággal kell megválasztani a kozmetikumokat, mindig az illatanyagmentes termékeket részesítsd előnyben, hiszen azok nem tartalmaznak semmiféle parfümöt, így az irritációt és az allergiát is elkerülheted. Néhány házilag készült pakolással is csodákat érhetsz el, a méz, az alma és a krumpli is remek alapanyagok egy-egy ilyen maszk elkészítéséhez.   

Hozzászólások

Pin It on Pinterest