Bőrünk védelmében nemcsak a különböző kozmetikumok, kenőcsök tudnak segíteni, táplálkozásunkkal nagyon hatásos eredményt érhetünk el. A megfelelő gyümölcsök és zöldségek folyamatos fogyasztása kialakítja bőrünk saját védelmét.
Piros bogyós gyümölcsök
Az eper, málna, áfonya és gránátalma mind tartalmaznak egy ellagic nevezetű savat, mely kísérletekkel alátámasztva, bizonyítottan segíti bőrünk természetes védelmének kialakulását a nap káros sugaraival szemben. Megelőzi a leégést és csökkenti az öregedési folyamatok elindulását. Természetesen emellett még rengeteg pozitív hatással rendelkeznek ezek a gyümölcsök, a gránátalma például tele van antioxidánssal, hatékonyan lép fel a rákkal szemben és megelőzi az érelmeszesedést. Az áfonya jótékony hatásait már régóta felismerték, alkalmazzák húgyúti fertőzések és szájproblémák kezelésére is.
Kókuszolaj kívül-belül
A kókuszzsír univerzálisan alkalmazható, meg is ehetjük, de a testünkre is kenhetjük, minden formájában egészséges. Főzéshez is ajánljuk ezt a fajta olajat, hiszen sokkal kevesebb a káros hatása. Napozások alkalmával krémek helyett nyugodtan kenjük be magunkat kókuszzsírral, így még az illatunk is finom lesz.
Béta-karotinban gazdag zöldségek
A sárgarépa, sütőtök, pirospaprika mind gazdagok karotinokban. Ezek nemcsak védenek, de segítenek a tökéletesen egyenletes szín elérésében is. A sötétzöld zöldségek zeaxantin és lutein tartalmaznak, ezek elnyelik a nap káros sugarait. Béta-karotinban gazdag zöldségek még a spenót, a sóska és a saláták. Ezek együttesen a leghatékonyabbak, ha tehetjük építsük bele őket mindennapi étkezésünkbe. Jótékonyan hatnak még az immunrendszerünkre és a szívünkre is.