… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség 5 tipp, hogy pozitívan induljon a reggel

5 tipp, hogy pozitívan induljon a reggel

Azok a tavaszi reggelek… sokkal szebbek, naposabbak, de valahogy mégis nehezebben vesszük rá magunkat, hogy elindítsuk a napot. Kelj fel velünk a téli álmodból, pozitív napindító tippeket adunk: adj egy esélyt magadnak a felfrissülésre!

Ha te is azok táborát erősíted, akik nehezebben ébrednek és hamarabb elfáradnak tavasszal, akkor ez az öt tipp segíteni fog, hogy a természet ébredésével együtt, te is újult erőre kapj.

Summer drink with cucumber, lemon, mint in a glass bottle on a blue background

Citromos víz
Nemcsak az emésztésednek tesz jót, ha fél órával az étkezések előtt citromlével felturbózott vizet iszol, hanem például segíti a méreganyagok és a fölösleges kilók távozását is, hiszen gyorsítja az anyagcserét. Emellett rendkívül frissítő és C-vitamin tartalmának köszönhetően különösen egészséges. Ha gondolod egy kis limelével és gyömbérrel is megbolondíthatod a limonádédat.

Tavaszi reggeli
A melegebb hónapok egyik legnagyobb előnye, hogy az étkezéseinket kiegészíthetjük friss és egészséges szezonális zöldségekkel és gyümölcsökkel. Akik kevésbé rajonganak az édes ízekért, örülhetnek, hiszen a retek, a spenót, a póréhagyma és a paradicsom is ellepi a piacokat. Az édesszájúak pedig örülhetnek az almának, a körtének és később a barackoknak is.  Ezek pontosan azt adják nekünk, amire szükségünk van: vitaminokat és ásványi anyagokat. Figyeld meg, ha többet eszel belőlük, sokkal fittebbnek fogod érezni magad.

Energizáló zuhany
Sajnos sokan inkább úgy döntenek, hogy minimálisra csökkentik a reggeli készülődéssel töltött időt, annak érdekében, hogy minél több időt tölthessenek alvással. A kapkodással viszont sokkal többet ártunk… Ha mégsem tudsz időben kimászni az ágyból egy gyors zuhannyal feltétlenül frissítsd fel magad: a langyos víz és a CD gránátalmás tusfürdője segít jól indítani a lassabban induló, álmos reggeleket is.

Zene a lelke mindennek
Hangszóró vagy fülhallgató párti vagy? Egy dolgot ne feledj, a zene a nehezebben induló reggeleken is veled lesz. Válaszd ki a kedvenc számod reggelikészítéshez, beágyazáshoz vagy éppen az aznapi szetted összeállításához. Közben táncolni is ér.

Sportolj
Végre ki lehet menni a szabadba egy reggeli kocogásra, de he elromlik az idő, még mindig behúzódhatunk a legközelebbi edzőterembe. Vagy ha nem tartod magad sportosnak, akkor az is elég, ha tornázol otthon és átmozgatod magad egy kicsit: elő az ugrókötelekkel, hulahoppkarikákkal és súlyzókkal!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest