… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle A világ legfurcsább egyetemi kurzusai

A világ legfurcsább egyetemi kurzusai

Amerikában az egyetemi kurzusok között a legkülönösebb jelenségekkel találkozhatunk. New Jerseyben pl. akár Beyoncé dalszövegelemzésre is járhatunk, míg máshol Harry Potter világát tanulmányozhatjuk.

Fotó: Sony Music

Beyoncé elemzés
Sokan szívesen nézik Beyoncét ahogy rázza magát, van aki pedig, még kreditet is kap érte. A New Jersey-i Rutgers Egyetemen tudományos keretek között elemzik az énekesnő videoklipjeit és számait. A diákoknak össze kell hasonlítaniuk Beyoncé dalait olyan szerzők  munkájával, mint Alice Walker. 

A Simpson család filozófiája
A Kaliforniai Egyetemen két fél évet is szentelhetünk Homer Simpson oltárán. A tanulók olyan filozófusok szemén keresztül vizsgálják meg a rajzfilmsorozatot, mint Nietzsche, vagy Platón. A kérdések között szerepel, az is, hogy vajon Homer hírhedt kifakadása a D’Oh egzisztenciálisan árulkodik-e valamiről? Vagy, hogy Marge monumentális égig érő hajkoronája az elnyomás szimbólumát képviseli?

David Beckham tanulmányok
A Staffordshire Egyetemen 12 hetes Sport, média és kultúra álnéven pletyizhetnek a Beckham fanok a focista frizurájának változásairól, és viharos házassági életéről. Az kurzushoz állítólag tankönyvet is kapnak a nebulók…

Lady Gaga és a hírnév szociológiája
Várható volt, hogy a híres díva is bekerül az órarendbe. Egy főiskolai tanárnak álcázott Gaga fannak köszönhető, hogy a Dél-Kaliforniai Egyetemen Lady Gaga számainak hangzásvilágában merülhetnek el a tanulók. A szociológiának álcázott kurzuson az énekesnő életét, munkásságát, és hírnevének okait elemzik. Az órát oktató professzor eddig 30-szor volt Lady Gaga koncerten.

Harry Potter az illúziók korában
Ha az órától azt várod, hogy varázslótanonc leszel, csalódás fog érni. A Durham Egyetemen varázslatok és kviddics helyett 22 előadáson keresztül azt elemzik a hallgatók, hogyan tükrözik J.K Rowling regényei a mai modern társadalom előítéleteit.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest