… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Blog Parádés élmény a konyhában

Parádés élmény a konyhában

Ebben a bejegyzésben egy szuper programot szeretnék ajánlani Nektek, legalábbis azoknak, akik a szeretnek sütni-főzni, a konyhában tevékenykedni. Nemrég a Chefparade főzőiskola egyik kurzusán jártam és olyan jó élményekkel gazdagodtam, hogy ezt mindenképpen szeretném megosztani veletek!

IMG_0216

Említettem már korábbi bejegyzéseimben, hogy az egyik legújabb hobbim a gasztronómia és minden, ami azzal kapcsolatos. Finom ételeket enni persze mindig is szerettem, de kb. egy éve az elkészítési mechanizmusukra is rákaptam. Sütéssel indult, de mára már a főzést is megszerettem. Engem ez az, ami kikapcsol egy hosszú nap után. Amikor elköltöztem otthonról szembesültem azzal a ténnyel, hogy sajnos nem igazán tudok főzni, nincsenek receptek a fejemben, nem ismerek konyhai trükköket/praktikákat. Eldöntöttem, hogy ezen változtatni fogok, friss alapanyagokból fogok finom és változatos ételeket készíteni. Így kezdődött ez az új szerelem.

IMG_0090

Elkezdem recepteket vadászni a neten és receptkönyvekből, piacra járni és kísérletezni. Mára már egészen jó végeredmények szoktak születni, de azért van még mit tanulnom. Legutóbb a Chafparade Főzőiskola egyik legközkedveltebb kurzusán vettem részt, ahol az egyik nagy kedvencem, az olasz konyha néhány fogását tanultam meg elkészíteni.

IMG_0169

IMG_0173

IMG_0249

IMG_0224

A kurzus neve Pastaparádé dél-olasz különkiadás, ahol olyan tésztaételeket készítettünk, amelyekhez nem kell tésztagép, így otthon is könnyedék kivitelezhetők. A tanfolyam helyszíne a Chefparade (minden túlzás nélkül) festőien szép etyeki birtoka volt, ami már önmagában is olyan, mintha Olaszország egyik kis déli falucskájában csöppentem volna.

IMG_0208

IMG_0197

IMG_0150

Az elkészített menü modern és hagyományos receptekből állt össze. Három fogást készítettünk el, elsőként egy Focacciat koktélparadicsommal és szárított oregánóval, majd ricotta alapú gnocchit klasszikus paradicsomszósszal, végül pedig az úgynevezett semolina pasta frescat, amit tejszínes-fenyőmagos cukkini raguval és petrezselyem pestoval tálaltunk. Nekem ez utóbbi volt a személyes kedvencem, de mindössze azért, mert egyébként nem igazán szeretem a cukkinit, ez az étel viszont meglepően finom volt.

IMG_0278

 

IMG_0281

A Chefparade-os élményemet röviden úgy tudnám összefoglalni, hogy kellemesen csalódtam a cukkiniben, jó társaságban töltöttem el egy estét és az ételek megkóstolásánál szembesültem azzal is, hogy nem csak hogy főztem, de elképesztően finom ételeket főztem/sütöttem. Olyanokat, amiket ezentúl otthon is el fogok készíteni, a család nagy örömére!

Pin It on Pinterest