… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Otthoni fogfehérítési módszerek

Otthoni fogfehérítési módszerek

A hófehér mosoly megjelenésünk egyik legszembetűnőbb eleme. Ha gyorsan meg szeretnél szabadulni az esztétikai hibáktól és elkápráztatnád a környezeted a gyönyörű és egészséges mosolyoddal, akkor tudnod kell, hogy a különböző otthoni fogfehérítési módszerek is megfelelő alternatívái lehetnek a fogászati beavatkozásoknak.

Perfect smile before and after bleaching. Dental care and whitening teethA szép rúzs, a divatos ruhák és kiegészítők nem helyettesíthetik azt a hatást, amilyen benyomást a fehér fogak keltenek bennünk. Sajnos néhány étkezési szokásunk egészen csúnya elszíneződéseket eredményezhet a fogainkon, és első pillantásra talán azt gondolnánk, hogy sosem lesz újra hófehér a  mosolyunk. Egyes gyógyszerek, a fekete tea, a kávé vagy a vörösbor és a cigarettázás is sárgábbá teszi a fogaink felületét és rongálja a zománcot. Ha már megtörtént a baj, akkor vannak egyszerű otthoni fogfehérítési módszerek, amelyek segítenek a fehérebb árnyalat visszanyerésében. Ugyanakkor ezeknek lehetnek hátulütői is. Mielőtt belevágnál, meg kell jegyeznünk, hogy a fogfehérítés minden esetben az utolsó lépés kell, hogy legyen a szájápolási rituáléban. Továbbá ne felejtsd el a rendszeres látogatást a fogorvosnál sem, hiszen csak az egészséges, jól ápolt fogak garantálják a legbiztosabb eredményt az otthoni fogfehérítő módszerek esetében.

Csináld otthon fogfehérítési tippek

  • Szódabikarbóna: Tegyél egy kis szódabikarbónát a fogkefédre és dörzsöld be vele a fogaidat úgy, mintha egyszerűen csak fogat mosnál. De választhatod az oldatos megoldást is: készíts szódabikarbónás, vizes keveréket és áztasd benne a fogkefédet pár órára, majd ezzel az előkészített kefével moss fogat. Ugyan a szódabikarbóna remekül fehéríti a fogakat, de sajnos csak átmeneti megoldást nyújt. Ezen kívül azt is tudnod kell, hogy a szemcsék súrlódása károsíthatja a fogzománcot és ennek következtében a fogaid érzékenyebbé válhatnak és hajlamosabbak lehetnek majd a későbbiekben az elszíneződésre.
  • Fogfehérítő csík: Ez az egyik legegyszerűbb és legbiztonságosabb módja az otthoni fogfehérítésnek. A Rapid White fogfehérítő jó választás lehet, hiszen fényesebbé varázsolja a fogakat, eltávolítja az elszíneződéseket ráadásul frissíti a lehelletet is. Csak ragaszd fel reggel és este a csíkokat, várj 5 percet, már 5 nap után látható lesz az eredmény.
  • Citrom: Frissen facsart citromlével dörzsöld be a fogaid felszínét akár az ujjad, akár egy fültisztító pálcika segítségével. A citromban található savaknak fogfehérítő hatása van, de érdemes vigyázni ezzel a módszerrel, hiszen olyan erős savról van szó, amelyek tartós használat esetén inkább árt, mintsem használ. A negatív mellékhatások között mindenféleképpen meg kell említeni a fogak erózióját és a fogak érzékenységét.
  • Kókuszolaj és kurkuma: Keverj masszát egy teáskanál kókuszolajból és ugyanennyi kurkumából. Csak áztasd bele a fogkefédet ebbe a keverékbe és masszírozd át a fogaidat és az ínyedet, ha pedig végeztél öblítsd le vízzel. A kurkuma egy univerzális csodaszer, hiszen fogfehérítő hatása mellett vírusölő és antibakteriális tulajdonsági is vannak.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest