… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség A leggyakoribb sminkhibák!

A leggyakoribb sminkhibák!

Túl sok púder, helytelenül megválasztott alapozó szín, és még sorolhatnánk. A következő sminkhibák közül biztosan elkövetjük valamelyiket.  Vajon, melyek ezek a leggyakoribb smink hibák? Meg fogunk lepődni!

sminkhiba

Túlságosan kihangsúlyozott szemöldök
A túl sötétre festett szemöldök nem csak viccesen néz ki, rendkívül látványosan természetellenes, de még öregbíti is kinézetünket, karakteres arcvonásokat kölcsönöz.
Fontos, hogy a szemceruza és a szemöldökceruza harmonizáljon bőrtónusunkkal, illetve hajszínünkkel. Biztosan láttunk már platina szőke hajú nőt, akinek fekete volt a szemöldöke. És nagyon téves az az elmélet, miszerint a sötét szemöldök a stílusos. Ez nem így van! Igyekezzünk a lehető legvilágosabb árnyaltot választani szemöldökünknek, amit csak lehet. Még fekete haj esetén is!

Alapozó egyenletlen felvitele
Nem csak az alapozó színét választhatjuk meg helytelenül, hanem az aplikátort is, amivel felvisszük. Ugyanis, ha az alapozó nem egyenletesen oszlik el arcunkon, repedések láthatók, akkor az kihangsúlyozza arcvonásainkat. Ez semmi esetre sem nevezhető előnyösnek. Az alapozó színe már csak hab a tortán, miszerint elválasztóvonalat láthatunk arcunk oldalsó felén, ha az alapozó színe nem passzol tökéletesen arcszínünkhöz. És még egy fontos dolog!  Az alapozó nem kerüljön a szemöldökre és a szempillákra sem! A szemöldök körvonalánál használjunk vékony aplikátort, amivel szépen eldolgozhatjuk a szemöldök alatti területen az alapozót.

Túl vastag púder használata
Nagyon óvatosan érdemes a púderrel bánni, mert a vastagsága könnyen túlméretezhető.
Ekkor az alapozó színe is megváltozik, és sárgás színű lesz.
Arról nem is beszélve, hogy a púder hamar kihangsúlyozza arcvonásainkat, mert megül a redőkben. Messziről nézve pedig porcelán kinézetet kölcsönöz. Különösen az orr és homlok részen ügyeljünk, mennyi púdert viszünk fel ezekre a területekre.

Smink használata bőrhibák elfedésére
Ide egy pötty, oda egy pötty… Nos, az az igazság, hogy ez az elmélet is téves. Nagyon nehéz a bőrhibákra vékonyan felvinni az alapozót, korrektort.  És, ha pöttyönként tesszük ezt, akkor biztosak lehetünk benne, hogy csak még jobban kihangsúlyozzuk bőrhibánkat. A szem ugyanis ösztönösen oda terelődik.  Arról nem is beszélve, hogy egészségtelen például a pattanásokat alapozóval elfedni, mert a pattanás egy gyulladás, ami az alapozó alatt nem tud szellőzni, és a pórusok még jobban eltömődnek.

Remegő szemceruza
Gyorsan, gyorsan, és húzunk egy vonalat.  Remegő kézzel ez még nehezebb, arról nem is beszélve, ha szemceruzát használunk, még nehezebb dolgunk van szép és vékony vonalat húzni.  Tus esetén egyszerűen lehetetlen gyorsan kifesteni szemünket.  Inkább kezdjünk el sminkelni korábban, és így ezt a baklövést nem követjük majd el. Nincs csúnyább, mint egy vastagra kihúzott, itt-ott elcsúszott szemceruzával kifestett szem.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest