… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Amit mindig is tudni akartál a kollagénről

Amit mindig is tudni akartál a kollagénről

 

Az öregedés ugyan természetes folyamat, de kinek kellenek a jelei is? Ráncok a homlokon és a szem körül, száraz, pigmentfoltos és megereszkedett bőr a dekoltázson és a kézen, amely már veszített rugalmasságából is – ezek az öregedés leggyakoribb jelei.

kollagenÉs már azt is tudjuk, mi okozza ezeket – a szabadgyökök, a napsugárzás és a hormonok, valamint a sejtmegújulás lassulása. Amint ugyanis az idő előrehaladtával csökkenni kezd a hormonális aktivitás, a sejtjeink működése is lelassul. A bőr elveszíti tömörségét és rugalmasságát, csökken a faggyú- és verejtéktermelés, a bőr száraz lesz, a felszíne elvékonyodik, a mélyebb rétegekben található kollagén és rugalmas rostok hálója pedig egyenetlenné válik. A tudósok nem képesek ugyan teljesen visszafordítani ezt a folyamatot, de le tudják azt lassítani. Vizsgálataikból a napnál is világosabban kiderül, hogy a speciális bőrápolást életmódváltással is mindenképpen össze kell kapcsolni, mert ez még azelőtt segít legyőzni az öregedés jeleit, hogy azok megjelennének az arcunkon. A speciális arcápolás során azonban ne feledkezzünk meg az olyan összetevőről sem, mint a kollagén.

Bemutatjuk a kollagént
Az emberi bőr 70%-ban kollagénfehérjéből áll. Mivel ez a kötőszövet az egész testünket összetartja, a bőr regenerálódásához és megújulásához rendkívül fontos biztosítani és ösztönözni ennek a fehérjének a termelődését. A kollagén jelenléte a testben biztosítja az arcbőr rugalmasságát és feszességét, különleges képességéből adódóan megköti a vizet, ezzel megelőzi a bőr kiszáradását, és nagyban befolyásolja annak hidratálását.

A ráncokra koncentrálva
Az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken a szervezet kollagéntartalma. Ez azonban az élelmiszereken és a táplálékkiegészítőkön túl kívülről is pótolható, méghozzá a megfelelő kozmetikumok segítségével. „Némely anyagok szervezetre kifejtett hatása már ismert, hatékonyságuk egyértelműen bebizonyosodott,“ állítja Sven Frey, a NIVEA tudományos laboratóriumának munkatársa. Hozzáteszi: „Ezeket fontos úgy adagolni a kozmetikai készítményekbe, hogy a lehető leghatékonyabbak legyenek. A kollagénszint a bőrön keresztül nehezen töltődik fel, mert nagy méretű molekulái nem jutnak el oda, ahova kellene. Ezért olyan összetevőket használunk, amelyek könnyebben átjutnak a bőr felszínén és ott segítik a saját kollagén termelését, ahol szükséges – a bőr mélyebb rétegeiben. A legújabb kutatások szerint ezt sikerült megvalósítanunk az új Cellular Feltöltő termékcsalád tagjaival, amelyek olyan hatóanyagok kombinációját tartalmazzák, mint a hialuronsav és a kollagénserkentő.“ Az eredmény teltebb, feszesebb és fiatalabbnak tűnő arcbőr.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest