… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok Zenés nyár a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadokon

Zenés nyár a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadokon

A Budapesti Nyári Fesztivál összművészeti és kulturális fesztiválként, műfajilag és tematikusan is rendkívül színes programkínálatával,kiemelt szerepet tölt be Budapest nyári kulturális életében. A Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadok előadásai magas színvonalon töltik ki a színházi évadok közti időszakot, az idei évtől kezdve pedig kiemelt koncerthelyszínként is erősítik jelentőségét a fesztiválszezonban.

A Budapesti Nyári Fesztivál két fő helyszínén, a Margitszigeti, valamint a Városmajori Szabadtéri Színpadokon az elmúlt évtizedhez hasonlóan idén is rendhagyó színházi-, és operabemutatók, szuperprodukciók, világsztárok és kiváló vendégelőadások közül válogathatnak az érdeklődők. A romantika nyarának estéin azonban az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kapnak a zenés produkciók, valamint koncertek.

sena_@GlódiBalázsA 2016-os nyári fesztivált a Margitszigeti Szabadtéri Színpad hagyományos nyitókoncertjeindítja el június 10-én a Nemzeti Filharmonikusokkal, Kocsis Zoltán vezénylésével, valamint a fiatal és extravagáns világhírű zongoravirtuóz, YujaWang vendégjátékával. A zene géniuszaiGerhswin, Ravel és Dvořak-művekkel töltik meg a nyári estét. A komolyzenei nyitányt követően a jazz két világsztárja első alkalommal lép fel a Margitszigeten: a jazzdíva énekesnő, Stacey Kentkvartettjével június 12-én, a különleges „tapping” technikájáról ismert jazz gitáros,Stanley Jordan pedig július 3-án ad nagyszabású koncertet AlgereCorrea, kiváló brazil énekes-gitáros, Horváth Kornél és Dörnyei Gábor ütőhangszeresek egyedülálló formációjában. Június 24-én a világhírű szoprán, Miklósa Erika, valamint az olasz tenor, Giuseppe Filianoti főszereplésével mutatják be Verdi csodaszép operáját, a Traviátát.

A nagyszínpad szuperprodukciói mellett a Víztorony udvarán megrendezésre kerülő Jazzy Tower-koncertek szintén a jazz, a swing és a blues szerelmeseit csábítják a Margitszigetre. Júniusban a Hot Jazz Bandés RipoffRaskolnikov, júliusban pedig Myrtill&Swinguistique és az r’n’b, hip-hop és soul énekesnő, SenaDagadukoncertjein kapcsolódhatnak ki a zenerajongók a város egyik leghangulatosabb koncerthelyszínén. Sőt, a koncertjegy egy retúr menetjegyet a Mahart színházi hajójáratára, welcome italt és belépőt a Víztorony kilátójába és kiállításaira, hogy még teljesebb legyen az élmény.

budapestbar

A Városmajori Szabadtéri Színpad hangsúlyosan prózai előadásokból és vígjátékokból álló repertoárját kiegészítve kedvelt koncerthelyszíne is lett mind a fiataloknak, mind pedig az idősebb generációknak. Buda kedvelt nyári színháza egész napos június 12-én egész napos családi programmal nyit meg, melynek sztárvendége aKiscsillag. A zenekar és vendégeinek akusztikus koncertjeindítja el a majd húsz, világ, -és könnyűzenei, swing, pop, alternatív és akusztikus koncertből álló zenei kavalkádot. A bőséges kínálatban olyan népszerű együttesek szerepelnek, mint a Magashegyi Undergrund, a világzene magyar sztárjai, Palya Beaés a Besh o droM, a 25 éves pályafutását ünneplő Boldi, az egyedi stílusú Budapest Bár, a komolyzenét népszerűsítő Rákász Gergely, vagy a bármely műfajban otthonos Swing á la Django.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest