… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok X. Napfényes Fesztivál

X. Napfényes Fesztivál

„Nem javaslok kevesebbet, mint újraalkotni, mit gondolunk jó táplálkozásnak. Az embereknek arra van szükségük, hogy megtudják az igazságot az ételekről, és arról miért táplálkozzanak helyesen – hogy megmenthessék az életüket.” Dr. Colin Campbell a Kína-tanulmány szerzője

Napjainkban számos kutatási eredmény alátámasztja azt a felvetést, hogy az egészség megőrzésében, a betegségek megelőzésében és gyógyításában a növényi alapú étrendnek fontos szerepe van. Világszerte évről évre nő azoknak a száma, akik a vegán táplálkozás és életmód folytatása mellett döntenek. Egyre többen felismerik annak a kérdésnek a fontosságát, hogy mit miért is esznek. Felteszik maguknak a kérdést, hogy valóban szükségük van-e az állati eredetű élelmiszerekre (hús, tojás, tejtermékek) és ezek valójában hogyan hatnak az egészségükre. A táplálkozási szokásaink nemcsak azt mutatják, hogy milyen az egészségi állapotunk, hanem arra is fényt vetnek, hogy milyen a gondolkodásmódunk.

„Az vagy amit megeszel, amiért eszed és ahogy megeszed.” Marton Melinda

Azoknak akik még csak érdeklődnek a következő programok jó lehetőséget nyújtanak arra, hogy megismerjék közelebbről a vegetarianizmust. Június 2-án kerül megrendezésre a X. jubileumi Napfényes Fesztivál, amely számos színvonalas programmal vasárnap 9 órától várja látogatóit a városligeti Petőfi Csarnokban. A vegán rendezvényen lesznek előadások, konzultációk, workshopok és koncertek, valamint ismert színpadi fellépők, előadók. A belépőjegyárakról a rendezvény honlapján tudsz tájékozódni. Immár 17. alkalommal kerül sor augusztus 24-25-ei hétvégén a Vegetáriánus Fesztivál megrendezésére a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. A fesztivál a hagyományokhoz híven sok színes programmal, fellépőkkel, kiállítókkal, finomságokkal, főzőversennyel, valamint az év vegetáriánusa díj ünnepélyes átadó ünnepségével várja az érdeklődőket. Akárcsak az elmúlt években, a rendezvény idén is teljesen ingyenes lesz.

Tapasztalatból állítjuk, hogy bármelyik rendezvényt is választod valóban egy örömteli kikapcsolódásban lesz részed!
Marton Melinda
www.vaganyveganok.hu

Hozzászólások

Pin It on Pinterest