… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok Szentivánéji varázslások

Szentivánéji varázslások

Szent Iván éjének mágikus csodáit évszázadok óta minden nép megidézi. A falvakban és mezőkön lángoló tüzek mára beköltöztek a városok és fesztiválok programjába is. Ünnepeljük a leghosszabb nappalt jelentő napfordulót, az életet, a szerelmet, a fény diadalát a sötétség felett, Keresztelő Szent János születését. Különféle rituálékkal tehetünk arról, hogy elűzzük a rosszat, távol tartsuk a gonoszt és bevonzzuk életünkbe a bőséget, boldogságot.

Aki Szent Iván napján pillangót fog, az év hátralévő részében számíthat Fortunára. A fehér lepke nagy szerencsét jelent, a sárga pénzt hoz, a tarka lepke boldog szerelmet. A sötét színűeket hagyjuk tovaszállni. E nap hajnalán begyűjtött gyógynövényeink erősebb hatással bírnak, az esti tűzben sütött gyümölcsök orvosolják a fájdalmakat, a lángok mellett fogyasztott cseresznye és alma a születendő gyermek szépségének ígérete.

Városlakóként is átélhetjük a természeti népek urbanizált ritusait, ha ellátogatunk június 23-án a Várhegy szakrális helyszínére, a Dominikánus udvarba. Naplemente után a szürkület fázisaiba lassan beolvadó unikális díszlet a Parlamenttel, Dunával, Halászbástyával, a domonkosok templomának XIII-XV. századi maradványaival páratlan látványt nyújtanak. Az Atlantisz csoport tűz-zsonglőrei varázsolják elénk a lángokat, az éneklő népeket ezúttal Ávéd-Brezánszky Ágnes és jazz zenekara helyettesíti, a gyógynövények, gyümölcsök és állati áldozatok a Hilton Budapest mesterszakácsának tálalásában teremtik meg a bőséget.

Szentivánéji varázslások
Hódításhoz egy fehér gyertyába karcoljuk bele saját nevünket, egy piros gyertyába pedig reménybeli kedvesünkét. Gyújtsuk meg először a fehéret, majd ennek lángjával a pirosat. A két gyertyát egymás mellé helyezve kell csonkig égetni. Szakmai sikereink elősegítéséhez aranyszínű, anyagi javak megszerzéséhez zöld, egészségünk megőrzése érdekében kék gyertyát kell gyújtani ezen a napon. A pénz rituáléjához lefekvés előtt egy tálca baloldalára kell helyezni egy meggyújtott zöld, jobboldalára pedig égő fehér gyertyát. Mindkettő elé egy-egy pénzérmét kell helyezni, lángjukat figyelve képzeljük el, ahogy a pénz megsokszorozódik. 15 perc múlva először a fehéret, majd a zöldet oltsuk el, ezután térjünk nyugovóra. Ha álmunkban megjelennek az égő gyertyák, hamarosan valóra válnak pénzes vágyaink. Ellenkező esetben a következő teliholdkor meg kell ismételni a gyertyamágiát.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest