… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok Sherlock Holmes 2

Sherlock Holmes 2

Ha létezik a világon irodalmi és mozihős, aki elképzelhetetlen apaként, akkor az Sherlock Homes. Az őt eljátszó Robert Downey Jr. azonban más fából van faragva:büszkén készül az apaságra, és boldogan nyilatkozik róla .

 Bár a feleségével megegyeztek, hogy a hamarosan világra jövő gyerekük neméről hallgatnak egészen megszületéséig, a színész, az első kérdésre azonnal világgá kürtölte, fia fog születni. – Még szerencse, hogy azt nem árultam el, milyen nevet választottunk neki– nyilatkozta később – a feleségem nagyon dühös lett volna rám. Hogy a családias hangulat még teljesebb legyen, a Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték (Sherlock Holmes: A Game of Shadows, hazai bemutató: 2012. január 5.)rendezője friss apa: barátnője, Jacqui Ainsley szeptemberben adott életet a kis Ritchie-nek. A rendezőnek és főszereplőjének így biztosan van közös témája: a rajongók azt remélik, hogy Robert Downey Jr és Guy Ritchie még sok időt fog együtt tölteni a közeljövőben: egyre szaporodnak a harmadik Sherlock Holmes-filmről szóló pletykák. – Egyszerre szeretjük és gyűlöljük egymást – mondta Downeyről Guy Ritchie. – Imádok Roberttel filmezni, szűnni nem akaró agyvihar a pasas. Megzabolázhatatlan.

A világ leghíresebb és legokosabb magándetektívje (Robert Downey Jr.) visszatér – és vár rá néhány nagy meglepetés. Végre emberére akad, nyomába eredhet annak a zseniális bűnözőnek, aki mindarra képes, amire ő… csak a rossz szolgálatában. Moriarty professzor (Jared Harris) lelkiismeret-furdalás nélkül követi el a legvadabb bűntényeket. Ha érdekei úgy kívánják, még az osztrák koronaherceget is képes meggyilkolni. Miközben Watson (Jude Law) az esküvőjére készül, társa nyakig merül az ügybe, és nemcsak a doktort, hanem saját, szintén zseniális bátyját (Stephen Fry) és egy gyönyörű, de veszélyes jósnőt (Noomi Rapace) is magával ránt. Egész Európán keresztül folyik az üldözés, és a professzor egy lépéssel mindig előttük jár… A kortárs gengszterfilmjeivel híressé lett rendező, Guy Ritchie 2009-ben zseniálisan modernizálta a klasszikus detektívtörténetet: a fantasztikus szereposztás, a humor, az akció és a vad ötletek keveréke ismét fantasztikus filmet eredményezett.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest