… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok Nicolas Cage, a bosszúálló csontvázember

Nicolas Cage, a bosszúálló csontvázember

Nicolas Cage feje ismét lángra kapott! A híres színész visszatért a mozivászonra, hogy felöltsea Szellemlovas jelmezt, és 3D-ben riogassa a gyanútlan nézőket! Zombik, ördögi rituálé, tűzokádás… van itt minden, mi szem-szájnak ingere, a produkció folytatásában kiderül, mi lesz az ördöggel lepaktált szellemlovas sorsa és hogyan megy át egy horrorisztikus film vígjátékba!

Az új Szellemlovas: A bosszú ereje szinte mindent egy lapra tett fel, mégpedig a látványra. Kihasználva a 3D adta lehetőségeket fantasztikus akciójelenetek és effektek hadával tűzdelte meg a filmet. Sajnos a történet rovására, az eseményszál ugyanis kicsit bugyutácskára sikeredett.  A film olykor túlságosan is komolyan veszi magát, átmegy komédiába, egyes jeleneteknél pedig nem tudtuk, hogy féljünk, vagy nevessünk. Van, aki szerint Nicolas Cage ezzel és az előző résszel fogta és lehúzta karrierjét a lefolyón.

Mindezek ellenére az a nem egészen másfél órás játékidő teljes mértékéig leköti a figyelmet, szórakoztató kikapcsolódást jelent, persze csak annak, akinek bírja a gyomra, meg az idegrendszere. Mert, hogy van itt minden: tüzet vizelő csontvázember, rothadó hullák, tűzokádó kisfiúk. És mikor már arra számít az ember lánya, hogy ennél furcsább nem jöhet, a produkció még mindig tovább tudja fokozni az látottakat. Aki szereti Nicolas Cage-t annak némileg csalódás lehet a film, mivel a híres színész szinte csak lángoló csontvázemberként szerepel, viszont amikor éppen nem az arkangyalt játssza, remekül alakítja az őrület határára sodródott crossmotorost. Az említett jelenetek pedig igazán szórakoztatóak, és komikusak.

2007-ben indult útnak a Szellemlovas története, mely szerint Johnny Blaze, motoros kaszkadőr alkut köt az ördöggel, lelkét adja súlyosan beteg apja felgyógyulásáért. Így Blaze nappal továbbra is motoros, míg éjjelente átalakul szellemlovassá és a gonoszok ellen harcol. A film egy régi képregény alapján készült, Nicolas Cage az első rész óta rendezőt, és stúdiót is cserélt, a mozit pedig Romániában vették felé. A színész úgy nyilatkozott nagyon fontos neki ez a film, bízik abban, hogy a produkció felkavarja majd a közönséget! Az új történet szerint Blaze Kelet-Európában rejtőzködik az emberek elől, mikor egy nap egy szekta vezetője felkeresi, és arra kéri, segítsen megtalálni egy fiút, Dannyt. Cserébe visszaadja a lelke szabadságát, és örökre véget vethet a szellemlovas átkának. Blaze Danny és a fiú anyjának nyomába ered, miközben azok más rossz fiúk elől menekülnek. A történet előrehaladtával a szellemlovas megtalálja a fiút, aki anyjával együtt sötét titkot rejteget… Összességében Cage elérte a célját a produkció felkavaró és látványos lett!

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest