… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok Mindörökké rock filmzene

Mindörökké rock filmzene

A Sony Music bejelentette, hogy a várva várt „Mindörökké rock” című film zenei anyagát 2012. június 11-én jelenteti meg világszerte. A „Rock of Ages: Original Motion Picture Soundtrack” című album 20 korszakalkotó rockhimnuszt vonultat fel, mely egy egész generáció életét határozta meg. A slágerek felfrissített verzióit külön a mozifilm számára készítették, melyben olyan világsztárok énekelnek, mint Julianne Hough, Diego Boneta, Russell Brand, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Malin Akerman, Mary J. Blige, Alec Baldwin vagy épp Tom Cruise.

Az Adam Shankman (Hajlakk) által rendezett New Line Cinema-produkció egy méltán elismert, ötszörös Tony-díjas Broadway musical filmváltozata, mely egy kisvárosi lány, Sherrie és egy nagyvárosi fiú, Drew történetét meséli el attól kezdve, hogy mindketten hollywoodi álmaikat kergetve találkoznak a Sunset Stripen. Adam Anders zenei producer (Glee) segítette a rock’n’roll románc tökéletes átadását olyan híres előadók dalainak a filmhez készült feldolgozásával, mint a Def Leppard, a Poison, a Journey, a Twisted Sister, a Bon Jovi, Joan Jett, a Foreigner, a Night Ranger, az REO Speedwagon, Pat Benatar vagy épp a Whitesnake. „Az, hogy klasszikus, örökzöld rockhimnuszok elevenedtek meg a karakterek egyediségének köszönhetően, nagyon érdekes tapasztalat volt számomra a „Mindörökké rock” című film rendezői feladatainak ellátásakor” – nyilatkozta Adam Shankman. „Elképesztő szereplőink voltak, akik kifejezetten erőteljesen adták elő a dalokat – mélységgel és jelentőségteljes képekkel töltötték meg a filmet. Szerencsés vagyok, hogy olyan partnerem volt Adam Anders személyében, aki igazán ért hozzá, hogyan készítsen népszerű slágerekből olyan feldolgozást, melyek tökéletesen elmesélik a film történetét, miközben példátlanul eredetiek és sikeresek lesznek.” „Hatalmas öröm a „Mindörökké rock” című film zenei anyagát megmutatni az egész világnak” – mondta Adam Anders. „Miközben újraálmodtam a filmhez ezeket a slágereket, nagyon fontos volt számomra, hogy olyan módon mutassam be őket, hogy a történet teljes és hiteles elmesélése mellett a legújabb generáció tetszését is elnyerjék. Ez a filmzene tökéletesen örökítette meg a tehetséges szereplők elképesztő előadásait, melyek briliáns módon dolgozták fel a dalokat a film szellemiségében. Nagyon büszke vagyok erre a filmzenére, mely minden kétséget kizáróan karrierem egyik csúcspontja.”

A legendás, arénákat megtöltő Stacee Jaxx szerepében Tom Cruise adja elő Bon Jovi klasszikus „Wanted Dead Or Alive” című dalát, a Def Leppard „Pour Some Sugar On Me” című slágerét és a Guns ‘N Roses himnuszát, a „Paradise City” című nótát. Cruise Malin Akerman közreműködésével duettben énekli a Foreigner erőteljes, „I Want To Know What Love Is” című balladáját, valamint Julianne Hough közreműködésével a The Scorpions „Rock You Like A Hurricane” című világslágerét. Az albumra egy különleges medley is került, mely a következő dalokból áll össze: „Sister Christian” (Night Ranger), „Just Like Paradise” (David Lee Roth), „Nothin’ But A Good Time” (Poison), mindez pedig olyan sztárok hangján csendül fel, mint Julianne Hough, Diego Boneta, Russell Brand vagy épp Alec Baldwin.

A filmzenei kiadványt a ’80-as évek legnagyobb radiós slágereiből készített mash-up is színesíti: „Juke Box Hero” (Foreigner )/ „I Love Rock N Roll” (Joan Jett); „More Than Words” (Extreme) / „Heaven” (Warrant); „Shadows Of The Night” (Pat Benatar) / „Harden My Heart” (Quarterflash); valamint a Starship „We Built This City” című dala úszik át a Twisted Sister „We’re Not Gonna Take It” című slágerébe – természetesen mindez a szereplők előadásában.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest