… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok Koronázási hétvége június 9-10.

Koronázási hétvége június 9-10.

Egy kastély mindig tele van izgalmas történetekkel, titkokkal és meglepetésekkel. A Gödöllői Királyi Kastélyban most feltárul a titok, a látogatók e hétvégén különleges kaland során fedezhetik fel a kastély legcsillogóbb korszakának hétköznapjait!

A Gödöllői Királyi Kastély újjávarázsolt lakosztályaiban öt helyszínen elevenedik meg a kiállítás. Az „Éld át a múltat!” elnevezésű tárlatvezetéseken élőképekben láthatjuk Erzsébet királynét, Ferenc Józsefet, Mária Valériát, de az udvartartás több tagja is megmutatkozik hosszabb-rövidebb időre. Láthatjuk, ahogy Andrássy Gyula gróf jelentést tesz a királynak, Erzsébet teázik udvarhölgyével, avagy a „gödöllői királykisasszony”, Mária Valéria  és a zenekar készül az esti bálra.

A szombat és vasárnap délutánján zajló látványos jelenetekben közreműködnek a Budapesti Operettszínház művészei (Szabó Dóra és Németh Attila), valamint a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete, a Garabonciás Színtársulat, a Company Canario Historikus Táncegyüttes és Rudniczai Dorka (Mária Valéria szerepében). A hétvége további programjában mesés kalandozásra hívják a gyerekeket: pincétől a padlásig kalauzolja őket „Herceg Egérváry Elemér”, a „Királyfi és királylány” című túrán pedig bepillanthatnak a királyi gyermekek hétköznapjaiba, kötelezettségeikbe. A hétvége délelőttjein a tematikus múzeumpedagógiai foglalkozások végén a résztvevők kézműveskedhetnek, délután pedig a Díszudvaron bábelőadás és interaktív mesejáték várja a fiatalokat.  A látogatók hintózhatnak a romantikus kastélyparkban, valamint kézművesek és iparművészek vásárával, csipkeverési bemutatóval szórakoztatják az érdeklődőket. www.kiralyikastely.hu

Hozzászólások

Pin It on Pinterest