… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok Júniusban jön a Városmajori Színházi Szemle! Hat város hat legjobb előadása a versenyprogramban

Júniusban jön a Városmajori Színházi Szemle! Hat város hat legjobb előadása a versenyprogramban

Sokszínűség, igényes szórakoztatás és határainkon átívelő kulturális eszmecsere jellemzi a 2016-os Városmajori Színházi Szemlét, amely útjára indítja június 16-án a Budapesti Nyári Fesztivál idei színházi programsorozatát. (x)

2016. június 16. és július 2. között ismét Buda szívébe látogatnak az előző évad legjobb, nem budapesti szórakoztató előadásai. Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója kiemelte a Városmajori Színházi Szemleszerepét, amely nem csak a Budapesti Nyári Fesztivál évről évre nagyobb jelentőségű szezonnyitó kisfesztiválja, hanem Budapest kulturális életének is meghatározó színházi eseménye. „Valódi közösségi találkozóhely, ahol az ország különböző pontjairól, illetve a határon túli magyar területekről találkozhatnak a társulatok, a budapesti közönség pedig a legjobbakkal egy helyen, a Városmajor hangulatos nyári színházában” – nyilatkozta az ügyvezető.

vm_szemle_fekvo

A Szemle verseny programjába több mint 50 produkció megtekintése után hat előadást hívtak meg Karsai György egyetemi tanár, színháztörténész, kritikus és Miklós Melánia kritikus, dramaturg, a színház kommunikációs munkatársának válogatása alapján. A versenyprogramot olyan népszerű előadások alkotják, mint a Jézus Krisztus szupersztár, Makrancos Kata, Zűrzavaros éjszaka, Tartuffe, Bolondok tánca és a Buborékok.

molieretartuffe_tatab+ínya@SzvatekP+ęter

A műfajilag és a színházi formanyelv szempontjából is változatos összeállítás Szombathelytől Nagyváradig, Miskolctól Szabadkáig ad képet a magyar és határon túli– az említetteken kívül még a kaposvári és tatabányai – színházak repertoárjaiból. „A Szemle lehetőség arra, hogy nyissunk egymás felé, és felfedezzük, milyen nagyszerű produkciók születnek Budapesten kívül is. Csodálatos színészek, legendás és újraformálódó színházi műhelyek, kiváló rendezők és méltán népszerű klasszikusok a biztosítékai, hogy idén is jól szórakozhatunk” – állítják a válogatók.

Az előadásokat Bozsik Yvette, Novák Eszter, Alföldi Róbert, Rusznyák Gábor, Sebestyén Aba és Szikszai Rémusz rendezte. Színpadra lép többek között Tompos Kátya, Ullmann Mónika, Gáspár Tibor, Vicei Natália, Bánfalvi Eszter, Bányai Kelemen Barna, Mertz Tibor, CrespoRodrigo, Major Melinda és Danis Lídia.

A Szemlét idén is szakmai és közönség zsűri értékeli, a díjkiosztóra hagyományosan szeptember elején kerül sor. A közönség az interneten szavazhat a legjobb előadásról a www.szabadter.hu oldalon a Szemle indulása után. Blogírók jelentkezését is várják a szervezők, bloggernek a pr@szabadter.hu e-mail címen lehet jelentkezni.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest