… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok Indul az Aranykönyv szavazás!

Indul az Aranykönyv szavazás!

Mindenki olvas. Mert olvasni jó, olvasni öröm, jó könyveket, izgalmas olvasmányokat kezünkben tartani nagyszerű élmény.És bár sokan esküsznek már a számítógépes, vagy e-bookos olvasásra is, a papír illatánál, a lapozás varázsánál jobbat még nem találtak ki irodalmat, kalandokat, meséket, vagy éppen recepteket böngészni kívánók számára.

Mindenki olvas. Ennek a szlogennek szellemében indul útjára immár harmadik alkalommal az Aranykönyv szavazás, amelyben ezúttal a 2011-ben megjelent könyvekről derül majd ki, hogy melyik volt az olvasók kedvence. Szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, ismeretterjesztés, gyermek- és ifjúsági irodalom kategóriában versengenek hazai és külföldi kiadványok egyaránt. Március és május között ismét van módunk arra, hogy véleményt nyilváníthassunk kedvenc olvasmányainkról a www.aranykonyvszavazas.hu oldalon. Az Aranykönyv szavazás ötlete a Libri fejében született meg két évvel ezelőtt, amikor is elsőként az előző évtized sikerkönyveire lehetett szavazni, most pedig már hagyományosan a tavalyi év sikeres szerzőit díjazzák.  Az induló, ajánló körben szereplő művekre kategóriánként szavazhatnak az olvasók, s ezeket akár ki is bővíthetik személyes javaslataikkal. A versenyben pedig a szavazók által ajánlott legsikeresebb könyvek mennek tovább a legnépszerűbb könyv címéért.

„Talán most már mondhatom, hogy hagyományt teremtettünk, és ez jó dolog. Nagy örömünkre szolgált, hogy a tavalyi évben ugyanolyan lelkesen szavaztak olvasóink kedvenceikre, mint az előző évben. Nagy izgalommal várjuk, hogy kik lesznek az idei kedvencek, vannak nekünk is titkos favoritjaink, de kíváncsiak vagyunk az olvasók véleményére. Eddig minden évben volt papírforma győzelem is, meg meglepetés eredmény is, idén sem számítunk másra. Izgatottan várjuk május 17-ét, a díjátadó napját, hiszen ez egyben a könyv ünnepe is, szerzők, kiadók, olvasók újra együtt örülnek majd velünk.” – mondta Walitschek Csilla, az Aranykönyv szavazást szervező Libri Kft. ügyvezetője. Szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, ismeretterjesztés, gyermek- és ifjúsági irodalom kategóriában versengenek hazai és külföldi kiadványok egyaránt. Sokakat foglalkoztat a kérdés: vajon a tavalyi győztes Frei Tamásnak sikerül-e idén dupláznia? Hosszú hónapokon keresztül vezette a sikerlistát tavaly is A bankár, de sokan voksolnak majd nyilván Kepes András Tövispuszta c. regényére, Fejős Éva sikerkönyveire, és Fábián Janka köteteire is. Tovább tart-e a szakácskönyvek nagyasszonyának, Horváth Ilonának diadalmenete? Vagy jönnek a trónkövetelő új gasztronómusok és átveszik az első helyet? Ha pedig külföldi sztárszakács, akkor továbbra is Jamie Oliver? Vagy elért hozzánk is a Gordon Ramsay-őrület és a szabadszájú brit séf lesz-e a népszerűbb? Bogyó és Babóca szerzője, Bartos Erika hódít-e tovább is, vagy Berg Judit Rumini-je lesz a kedvenc? Vagy még mindig Janikovszky Éva a sztár? Nagyon kíváncsiak vagyunk! Április 2-ig lehet szavazni, könyvet ajánlani, utána pedig a legjobb 50-be bekerült könyvek közül lehet választani, egészen április 23-ig. Az utolsó szavazó fordulóban pedig már a TOP 10-be bekerült listára voksolhatunk, tehát már csak néhány nap marad, hogy kialakuljon a végső győztesek listája. A díjátadó gálaestre május 17-én kerül sor az Uránia Filmszínházban. Az Aranykönyv szavazásra idén is ismert arcok buzdítanak majd minden érdeklődőt: a díjátadó gála házigazdája, Hajós András mellett Ördög Nóra, Gubás Gabi, Vekerdy Tamás és Erőss Zsolt is azok közé tartoznak, akik hisznek abban, hogy közösségi oldalak ide, valóságshow-k oda, azért mindenki olvas. És legyen is így, hiszen a könyv él és virágzik, olvasni öröm, a hagyomány folytatódik.

A szavazás menete – részletesen
A szavazás végig a www.aranykonyvszavazas.hu weboldalon keresztül zajlik.
Április 2-ig mindenki javasolhatja könyvet a kedvencek listájára. A legtöbb szavazatot kapott 50 könyv jut tovább.
Április 3. és április 23. között lehet beszavazni a könyveket a TOP 10-be.
Április 24. és május 6. között dől el, hogy kik nyerik meg az Aranykönyv 2010 Díjakat.
Május 17-én az Aranykönyv 2011 Gálán derül ki a győztes könyvek, szerzők, kiadók névsora.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest