… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Húsevő növények és akrobaták a jubileumi Múzeumok Éjszakáján

Húsevő növények és akrobaták a jubileumi Múzeumok Éjszakáján

Idén tíz éve, hogy egy kellemes meleg júniusi éjszakán hajnalig tartanak nyitva a múzeumok.  A hihetetlenül színes programok forgatagában találunk látványos akrobataműsort, etethetünk húsevőnövényeket, és megtekinthetjük a Szépművészeti Múzeum egyik féltve őrzött kincsét, Raffaello Santi Esterházy Madonnáját!

Június 16-án több száz vidéki és közel száz budapesti helyszín várja izgalmas programjaival a kultúrára éhes közönséget. Ezen az estén számos gyűjteményt és érdekességet tekinthetünk meg a jubileumi Múzeumok éjszakáján, mely a nehézkes kezdetek után minden évben rekordot döntött.

 

A paletta hihetetlenül színes, az egyik legmeghatározóbb program ezen az estén Raffaello Santi festette Esterházy Madonna, mely a fertődi Esterházy-kastély egyik pazarul helyreállított dísztermében lesz megtekinthető. Idén jó néhány különleges újdonsággal is készültek az intézmények, Baján múzeumi boszorkányszombat lesz, Kunszentmártonon a börtönélet és a betyárvilág kel életre, Nyíregyházán retro programokban lehet részünk. Emellett a zene is kiemelt szerepet kap majd, ha kedvünk tartja hallgathatunk ezen a kellemes nyári estén komolyzenei,  pop, vagy akár jazz koncerteket is. A 10. évfordulón a Fővárosi Nagycirkusz is a helyszínek között szerepel különféle izgalmas attrakciókkal nyűgözi le látogatóit, a Füvészkert pedig romantikus sétára hívja a párokat az éjjel nyíló amazonica trópusi tündérrózsák közé. Ha pedig valami extrémebb kalandra vágyunk, etethetünk húsevő növényeket is.

 

A jubileumi Múzeumok éjszakája tájékoztatónak a Törley pezsgőpincészet adott otthont, a kultúra elkötelezett híveként nem csak támogatja a rendezvényt, de egyúttal egy rendhagyó eseményre is készül. A nagyközönség elé tárja Magyarország pezsgőpincészetének múltját és jelenét a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont kiállításának képében.

18.00- 24.00 között minden helyszínen vannak események, melyre a belépő felnőtteknek 1500Ft, gyermekeknek pedig 600Ft-ba kerül. A részletes programokat a www.muzej.hu oldalon érhetitek el!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest