… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok Holdújév Fesztivál

Holdújév Fesztivál

Távol-keleti gyógymódok a Millenárison

 Köszöntsük együtt a tavaszt 2013. február 10-én, a Holdújév Fesztiválon, a Millenárison. A Kígyó Évének első napján távol- keleti és magyar művészek várják koncertekkel, előadásokkal, akrobatikus show-val az érdeklődőket. A családi programok mellett ősi kínai gyógymódokkal, sportbemutatókkal és közös gyakorlási lehetőséggel várunk mindenkit, aki a Kínai Holdújév kapcsán testi-, és lelki megújulásra vágyik.

A kínai kultúra évezredes hagyományokkal rendelkezik a test és lélek gyógyításában, a harmónia és az egyensúly megőrzésében. Fontos célja az ember és a természet közötti összhang megvalósítása, melyet a Holdújév Fesztiválon is bemutatunk.  A fesztivál során betekintést nyerhetünk a hagyományos keleti gyógyászatba. A Central European TCM Association Magyarországon élő ismert és elismert kínai professzorai állapotfelméréssel, szak- és táplálkozási tanácsadással, masszázzsal és előadásokkal várják az érdeklődőket. Akit az életmód filozófiai háttere is érdekel, az Dr. Chen Zhen orvosprofesszor, az egyesület elnökének előadását hallgatva ismerkedhet meg a keleti gyógyászat alapjaival. A mozogni vágyókat egészségmegőrző gyakorlatok várják: a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják a tai-chi-t, amely a lélek békéjéhez, az izmok lazaságához járul hozzá, míg a QiGong az életenergia hosszantartó fejlesztését segíti.

A kulturális tárházból a kínaiak tradicionális teaszertartása sem hiányozhat. A Kínai Művészeti Központ teatagozata teakészítési bemutatókkal hívogatja a gasztronómia szerelmeseit. A test- mellett a lélek kényeztetése sem marad el. A szellemi kikapcsolódásra vágyók meditációval szabadulhatnak meg a stresszes hétköznapok fáradalmaitól. Dr Sári László keletkutató pedig érdekes történetekkel világosítja fel a buddhista filozófia iránt érdeklődőket.  „A szórakoztatás mellett kiemelt célunk, hogy a sokszínű programokkal közelebb hozzuk a magyar társadalomhoz a távol- keleti kultúrát. ” – mondta Cserkész Gábor, a Kínai Művészeti Központ elnöke. „A Holdújév Fesztivál a legjelentősebb távol-keleti ünnep, évezredes tradíció. Fontosnak tartjuk, hogy a nyugati ember találkozhasson a különleges sportokkal büszkélkedő kultúrával, amiben a test és lélek összhangja, a harmónia és az egészség központi szerepet játszik.” – nyilatkozta Rudolf Riedl, az idén 10 éves AsiaCenter, a fesztivál kiemelt támogatójának ügyvezető igazgatója. A rendezvényt a kínai GuangXi tartományából érkező 35 művész gálaműsora zárja. A fesztivál házigazdája Simon Adrienn és Jáksó László.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest