… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok Hétvégén megkóstoljuk Magyarországot

Hétvégén megkóstoljuk Magyarországot

Június 7-én egy szakmai nappal, de péntektől már a kulináris örömökre áhítózó nagyközönség számára is indul az OTP Klub Gourmet fesztivál bemutatva Magyarország változatos ízeit, zamatos borait, ízletes pálinkáit, sajtokat, szalámikat, sonkákat, mézeket, süteménycsodákat, kézműves söröket és mindent, mi szem-szájnak ingere. A kulinária mellett erős lesz a kulturális vonal is: jön – mások mellett – Harcsa Veronika, lesz Kiscsillag akusztik és játszik a !DelaDap is.

A Gourmet Fesztivál a hazai gasztronómiai események egyféle esszenciája, a „gasztrorendezvények rendezvénye”, amely több mint száz kiállítóval Magyarország minden szegletéből a legjobb ízeket mutatja be. Itt adnak randevút egymásnak Magyarország legjobb éttermei és cukrászatai, vidékről és Budapestről egyaránt, legkiválóbb borászatai s újdonságként a legjobb borok mellett kézműves sörök is versenyre kelnek a látogatók szimpátiájának elnyeréséért. Itt kóstolhatjuk meg a legínyesebb hazai ízeket, legyen az kolbász, sajt, sütemény vagy lekvár. Az OTP klub Gourmet Fesztivál Magyarország „gasztronómiai makettje”, ahol egy helyen elérhető szinte az összes olyan kulináris élvezet, amiket egyébként csak hosszas utánjárással élvezhetünk, ráadásul egy átlagos vacsora áráért 4-5 étterem kínálatába – legyen akár Michelin-csillagos – is belekóstolhatunk. A belépő ára pedig magába foglal egy pohár pezsgőt, naponta az első ezer látogatónak egy lazac előételt és a rendezvény helyszínén található borkóstolókon való részvételt. A Gourmet az a hely tehát, ahol egy helyen „kóstolhatjuk” meg egész Magyarországot. Az idei Gourmet egy komplex ízélményt igyekszik nyújtani úgy, hogy a kiváló éttermek étkei mellé a legjobban illő borokat kínálja, hiszen eleve minden egyes étterem mellé egy-egy borászatot társít, tehát az étel és ital harmóniáját a legilletékesebb szakemberek ajánlásával élvezhetjük. Szintén újdonság, hogy idén a korábbi feltöltős fesztiválkártyák mellett már a PayPass kártyákat is lehet használni. „A PayPass kártyák nagy előnye, hogy az OTP Klub Gourmet fesztivál mellett valamennyi nyári Sziget fesztiválon használhatóak és mivel bankszámlához kapcsolódnak, így sem a kártya feltöltésével, sem a pénz visszafizetésével nem kell bajlódni” – mondta Hargitainé Várhegyi Teréz, az OTP Bank Kártya Üzleti Igazgatóságának vezetője.

Az ízek és zamatok mellett idén kulturális élvezetek is gazdagítják a programot. A kisebbeket az Alma együttes és Bognár Szilvi gyermekműsora várja majd, de fellép a Kerekes Band, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom band, Váczi Eszter Quartett, Harcsa Veronika Quartett, lesz Kiscsillag Akusztik és a Gitár Trió, az életvidám egzotikus táncőrületről pedig a !DelaDap gondoskodik majd.

Részletes program a www.gourmetfesztival.hu-n található.


Hozzászólások

Pin It on Pinterest