… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok Hajrá csajok! Az első magyar Cheerleading fesztivál

Hajrá csajok! Az első magyar Cheerleading fesztivál

Az amerikai tinifilmekből sosem maradhatnak ki a pompon-lányok, akik általában a suli legdögösebb csajaiból állnak! Május 26-án nálunk is megrendezik az első magyar Cheerleading fesztivált! Hajrá csajok!

Mi is az a cheerleading?
A hajrázás vagyis a cheerleading a mai napig szervesen kapcsolódik bizonyos sportágakhoz, elsősorban az Amerika Futballhoz, vagy bármilyen más csapatsporthoz, akik mérkőzéseket játszanak. Cheerleader-ré válni nem könnyű feladat, a jelentkezőnek bizonyítania kell, hogy rendelkezik a Hajrázók Szentháromságával: erővel, állóképességgel és rugalmassággal. A csinos és igényes megjelenés ugyan ilyen követelmény, a mindig mosolygós arc pedig előfeltétel.

A cheerleading talaj-akrobatikából, ugrásokból, dobásokból, emelésekből, cheer-mozdulatokból, táncból és szurkolásból áll.
A cheerleader csapat fő célja, hogy elősegítse és támogassa a csapatszellemet, példákon keresztül sportszerűségre neveljen és a szereplések alkalmával elősegítse a társadalom és a csapatok közötti jó kapcsolatot.

Magyar Cheerleading Bizottság
Magyarországon jelenleg a Magyar Cheerleading Bizottság fogja össze a sportág csapatait. A Bizottság, a Magyar Amerikai Futball Szövetség szárnyai alá tartozik. Fő feladata a sportág képviselete, szakmai konferenciák szervezése, országos és regionális versenyeztetés, a sportág népszerűsítése érdekében fellépések, promóciók szervezése.

Ennek egyik lépése az I.Magyar Cheerleading Fesztivál megrendezése 2012. május 25-26án, Miskolcon, az Egyetemvárosban.  A rendezvény elsődleges célja, hogy minden jelenleg működő pompon csapat bemutatkozási lehetőséget kapjon a nagyközönség és a média felé, kapcsolatokat teremthessen más csapatokkal, vezetője szakmai konferencián tovább képezhesse magát. Mindezt tét nélkül, hiszen nem a sportági versenyről van szó! ( persze a napi programban szerepel játékos, vicces verseny a cheerleading területéről, de ennek célja az ismerkedés, csapatépítés, és a jó hangulat).

A fesztivál napját megelőzi egy promóciós este, 25-én a belvárosban, a Hősök terén 17:00-19:00 ig. Ennek lényege természetesen a másnapi fesztivál beharangozása, amerikai hangulatban. A legjobb csapatok fellépése, amerikai autók, fotózási lehetőség a legszebb pompon-lányokkal és amerikai focistákkal. Lesz amerikai futball bemutató és egy órás Retro Music Band koncert is!

I. Magyar Cheerleading fesztivál programjai (2012. május 26. szombat)

09:00            Regisztráció
10.00            Megnyitó   Dr. Zsiga Marcell alpolgármester, a rendezvény fővédnöke, Molnár Ágnes Magyar Cheerleader Bizottság  elnöke, a rendezvény főszervezője, Házigazda műsorvezetők
10.30            Közös bemelegítés a résztvevő csapatoknak – Tanyi Enikő, Miskolc Steelleaders  csapatkapitány
11.00            Közös akrobatika a résztvevő csapatoknak – Molnár Ágnes, Miskolc Steelleeaders, edző
11.30            Játékos versenyek a résztvevő cheer csapatok részére cheerleading  témában(masni kötözés, szurkoló vers írása, kvíz, szépségverseny stb. ) műsorvezetők irányításával…
12.30 Eredményhirdetés
14.00 Közös koreográfia a résztvevő csapatoknak- Poór Szilvia, Dream Team, edző
14.30 Tiszaújvárosi Gimnasztráda akrobatikus bemutatója
15.00 Amerikai foci bemutató ( Miskolc Steelers- Miskolc Lions) – Közben a résztvevő cheerleader csapatok szurkolása
17.00 Finálé ( közös koreográfia bemutatása) – közös fotók – nap zárása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest