… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok Éjsötét árnyék (16)

Éjsötét árnyék (16)

Az átkok nem öregszenek. Egy XVIII. századi férfi, Barnabas Collins (Johnny Depp) megszerez mindent, amire vágyik: pénzt, hatalmat, birtokot, csak a szerelemben nincs szerencséje, ugyanis egy boszorkány (Eva Green) egy sértésre átokkal felel. 

Barnabast kétszáz évvel később véletlenül kiszabadítják a sírjából, és nem nyugodhat békében: visszatér a régi házába, ahol kénytelen megismerkedni zavaros XX. századi utódaival. Jobb híján beköltözik a családi rezidenciába, megpróbálja elviselni az anyukát (Michelle Pfeiffer), a velük lakó pszichológust (Helene Bonham Carter), a lázadó kamaszlányt (Chloë Grace Moretz) – akiknek mind megvan a maga sötét titka és őrült terve az új rokonnal: a kísértetiesen vén ősapával… A sötét humor, a meglepő ötletek és a különös filmek nagymestere, Tim Burton újra Johnny Depp-pel és Helena Bonham Carter-rel dolgozott együtt olyan kiváló színészek társaságában, mint Michelle Pfeiffer, Eva Green, és a feltörekvő fiatal tehetség, Chloe Grace Moretz.


Joshua és Naomi Collins 1752-ben Liverpoolban szállt hajóra, hogy kisfiúkkal, Barnabasszal együtt kezdjenek új életet az Újvilágban. De az óceán nem volt elég nagy ahhoz, hogy elválassza őket attól a titokzatos átoktól, mely addig családjukat sújtotta. Csupán két évtized kellett hozzá, hogy az ifjúvá serdült Barnabast (Johnny Depp) is utolérje a végzete. Pedig a fiatalember jómódban és boldogan élt a családjáról elnevezett tengerparti kisvárosban, a Maine állambeli Collinsportban. Csodás kastélyt építetett, élvezte a vagyonát és az őt körülvevő nőket. Ám elkövetett egy nagy hibát: összetörte a kísértetiesen gyönyörű Angelique Brouchard (Eva Green) szívét.

És mert Angelique történetesen boszorkány volt, nem habozott soká: bosszút állt. Csábítóját vámpírrá változtatta, majd láncokkal lezárt koporsóba juttatta, hogy így bűnhődjön, míg csak meg nem hal… de a vámpírok halhatatlanok. Ezért, amikor kétszáz évvel később néhány építőmunkás véletlenül megtalálja a koporsót, Barnabas frissen, bár kissé szomjasan lép ki a sírból. Ám a világ alaposan megváltozott, amióta utoljára látta. Ő visszatér az ősi családi fészekbe, Collinwood Manorba, ahol csak vakolata vesztett, romos házat, és még a háznál is rosszabb állapotban lévő utódokat talál – rokonai közül szinte senki sem normális, és mindnek megvan a maga kis titka. A családfő Elizabeth Collins Stoddard (Michelle Pfeiffer) ezért költöztetett a házba egy pszichiátert, Julia Hoffman doktort (Helena Bonham Carter). A lakók között van még Elizabeth bátyja, a semmire sem jó, de pökhendi Roger Collins (Jonny Lee Miller) és lázadó kamaszlánya Carolyn Stoddard (Chloe Moretz) és Roger édes, tízéves fia, David Collins (Gulliver McGrath) is. A ház körüli teendőket Willie Loomisnak (Jackie Earle Haley) kellene ellátnia, és feltűnik a színen egy fiatal lány, aki Victoria Winters néven mutatkozik be (Bella Heathcote): ő lesz David új dadája.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest