… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok Éjfélkor Párizsban

Éjfélkor Párizsban

Eddig nem voltam az a kimondott Párizs mániás, azonban az „Éjfélkor Párizsban” című romantikus filmben, egyszerűen nem lehet, nem belé szeretni
ebbe a kicsit bohém városba. Az első percekben bemutatják a legszebb helyeket, persze úgy, hogy utána még napokig oda vágyódj. Pedig Woody Allen alkotásitól néha kicsit félek, azonban ez a film egy igazi gyöngyszem. Egyértelmű, hogy Woodynak új szerelme van, ez pedig New York után, a francia főváros, Párizs.

Owen Wilson itt éppen magányosan sétál, miközben az élet nagy kérdésein töpreng: Vajon merjen változtatni eddigi életén?

A film két főszereplője, Gil, akit Owen Wilson alakít és aki végre bebizonyítja, hogy igenis mennek neki a komolyabb szerepek is, nem csak a gagyibb komédiákban tud helytállni. Menyasszony jelöltjét, Inezt pedig Rachel McAdams játssza, aki végre elhagyja nyafka szerepeit és bebizonyítja, ő igenis egy jó színésznő, akiből Woody ki tudta hozni a maximumot.

Carla Brunival, aki elég félszeg a filmben. Fotók: Budapest Film

Az első Párizsban töltött napok után hamar kiderül, a jegyespár  nem egészen egymáshoz való. Gil Párizsban szeretne élni, es komoly íróvá válni, míg Inez vissza akar menni Amerikába. Egyik este pedig, amikor a pár éppen külön utakon indul el hazafelé, Gil leül egy lépcsőre, majd pontban éjfélkor megszólal a harang, beszáll egy autóba és visszamegy az általa kedvelt 1920-as évekbe… innentől kezdve pedig semmi sem lesz/marad ugyanaz az életében. Egy szuperjó film, remek színészi alakításokkal és gyönyörű képekkel!

Éjfélkor Párizsban előzetese:

Hozzászólások

Pin It on Pinterest