… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok Barbra Streisand: Release Me CD

Barbra Streisand: Release Me CD

Barbra Streisand magángyűjteménye az énekesnő minden egyes hangfelvételének eredeti példányát tartalmazza, melyek az elmúlt 5 évtizedben készültek. Az énekesnő most elérkezettnek látja az időt arra, hogy 11 eddig kiadatlan felvételt jelentessen meg, melyek egész karrierjén átívelnek: 1963-tól napjainkig vegyesen tartalmaznak dalokat. A „Release Me” címre keresztelt gyűjtemény október 8-án kerül a boltok polcaira bakeliten és CD-lemezen.

Páratlan karrierje során Barbra Streisand több mint 60 albumot jelentetett meg. Ezeknek az albumoknak a jelentős része tartalmazott volna olyan extra felvételeket, melyek a kiadáskor végül nem kerültek rájuk, és amelyeket az énekesnő egészen eddig a magángyűjteményében őrzött. Az elmúlt évben Barbra fáradtságot nem kímélve végignézte ezeket a felvételeket, míg végül összeállt a gyűjtemény, amely „Release Me” címmel a boltok polcaira kerül.

Az albummal kapcsolatban Streisand a következőket nyilatkozta: „Annak örülök a legjobban, hogy még mindig nagyszerű érzéseim vannak ezekkel a dalokkal kapcsolatban. Elvarázsoltak engem azokban az időkben… és még most is. Ha most meghallgatom őket, úgy gondolok magamra, hogy Ez a lány nem is volt olyan rossz.”
2 dal kivételével – melynek az eredeti felvételeit nem találták meg – a „Release Me” című albumon megjelenő összes nótát a mesterpéldányról készítették. Az volt a legfontosabb, hogy minden dalnál megőrizzék az egyes részek zenei hangulatát, ahogyan eredetileg rögzítették és keverték őket.
A „Release Me” című album társproducere és Barbra A&R-osa, Jay Landers a következőket nyilatkozta az énekesnő gyűjteményében lévő kiadatlan felvételekről: „Barbra csodálatraméltó zenéje… az ötletei… az együttműködésre való nyitottsága az összes szerencsés dalszerző, szervező, mixer és producer felé, akikkel együtt dolgozott… a kísérletek… az alkalmankénti hibák és a számtalan dicsőség – mind egyetlen nő látomásának megállíthatatlan erejét hivatottak bemutatni.”

A „Release Me” teljes tracklistája:
1. Being Good Isn’t Good Enough (from Hallelujah, Baby!)
2. Didn’t We
3. Willow Weep For Me
4. Try To Win A Friend
5. I Think It’s Going To Rain Today
6. With One More Look At You (from A Star Is Born)
7. Lost In Wonderland
8. How Are Things In Glocca Morra? / Heather On The Hill (from Finian’s Rainbow / Brigadoon)
9. Mother And Child
10. If It’s Meant To Be
11. Home (from The Wiz)

Hozzászólások

Pin It on Pinterest