… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok A Magyar Divat 1116 éve

A Magyar Divat 1116 éve

A Magyar Divat 1116 éve című kiadvány egyedülálló módon foglalja össze a magyar divat alakulását a honfoglalástól egészen napjainkig. A könyv, mint egy virtuális kiállítás kalauzolja végig az olvasót a történelmi korokon, bemutatva a páratlan magyar viseletkultúra alakulását.

A Magyar Divat 1116 éve egy teljességre törekvő, hiánypótló alkotás. Ez idáig nem született ilyen nagy volumenű mű, amely összefoglalja a magyar divattörténelmet, öltözékkultúrát. Divatrajzok, művészeti alkotások, plakátok, korabeli fényképek, és eddig soha nem látott ruhadarabok illusztrálják a több mint egy évezred divatanyagát. Az olvasó végigkövetheti a magyar viselet és népviselet történelmi változásait, fontos állomásait, és az európai divat Magyarországi hatásait.

A könyv nemcsak dokumentál. Olyan eddig fel nem tett kérdésekre ad választ, amelyek garantáltan lekötik az olvasó figyelmét. Kiderül például az, hogy hányszor volt Budapest divatközpont, és milyen volt a divat helyzete a szocialista tervgazdálkodás idején. A divatváltozásokat végigtekintve pedig rengeteget tanulhat észrevétlenül Magyarország történetéről és kultúrájáról is, aki kézbe veszi az albumot. Két nyelven íródott, így nem csak a magyar közönség, de a külföldi érdeklődők is megismerhetik a magyar divat történetét.

A szerkesztők, F. Dózsa Katalin, Simonovics Ildikó, Szatmári Judit és Szűcs Péter olyan kincseket gyűjtöttek össze, amit ha nem dolgoznak fel, elvész, így a még mindig gyermekcipőben járó divat történetírás meghatározó darabja lett ez az album. Nem csak a divat iránt érdeklődők, de a szakmabeliek számára is nagyszerű választás, és nélkülözhetetlen azoknak, akik divattal kapcsolatos tanulmányokat folytatnak.

A könyvbe belelapozhat itt: www.amagyardivat1116eve.com

Hozzászólások

Pin It on Pinterest