… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok A feláldozhatók 2, avagy a kiöregedett akcióhősök visszatérnek- Kritika (16)

A feláldozhatók 2, avagy a kiöregedett akcióhősök visszatérnek- Kritika (16)

 

Simon West nagy sztárgárdát felvonultató mozifilmje 2010-es sikerein felbuzdulva megjelentette A feláldozhatók második részét is, mely véres leszámolásba fullad. Sylvester Stallone, azaz Barney csapata immáron két fővel bővült az eredeti felálláshoz képest. A sztori változatlan, mindenhol gépfegyverek és tankok.

Az egyik új tag Liam Hemsworth, a mesterlövészt alakító fiatal srácnak nem sok időt adtak, hogy megmutassa tehetségét. Színészi képessége leginkább helyes pofijában nyilvánult meg.

A történet röviden
Egyik társuk elvesztése után a csapat őrült mészárlásba kezd, addig nem nyugszik, míg skalpját nem veszik (szó szerint) a gyilkosnak (Jean – Claude Van Damme). A történetet egy picit bonyolítja némi plutónium is, amiért képesek mindenkit megölni. Stallone csapata nagy pácba kerül, amikor egy régi hidegháborús területen lecsapnak rájuk, a túlélés szinte lehetetlen, de ekkor a semmiből valaki megmenti őket és leveri az ellenséget. Ebben a pillanatban megtudhatjuk, hogy az őrangyal nem más, mint Chuck Norris. Néhány közhelyes poén után azonban folytatódik a történet. A nagy ijedtségen túllépve készülnek a végső rajtacsapásra. Mivel óriási túlerővel állnak szembe úgy döntenek, hogy egy repülőgéppel érkeznek meg a bányába – ahol mellesleg a tömérdek plutóniumot tárolják -, természetesen a két leszakadt szárny és a robbanóanyag sem áll az útjukba és sikeresen földet érnek. Végül egy-két bonyodalmon túljutva Stallone és Van Damme összecsapnak, fiatalokat meghazudtolva mindenféle harcművészeti cselt és akrobatikus elemet felsorakoztatva verekednek meg egymással.

A film szórakoztató és izgalmas, az erőltetettnek tűnő színészek jól alakítanak, saját magukat kritizálják néhány jó poén és önirónia társaságában. Az erős kezdés ellenére a vége közel sem volt annyira pörgős, de egy unalmas délutánt remekül fel lehet dobni vele. Stallone még mindig magasan a főszereplő, Bruce Willis és Arnold Schwarzenegger szinte csak egy-egy percre bukkan fel a filmben. A fiatal színészek alig kaptak szerepet, persze ez érthető, hiszen nekik még van idejük ellentétben idősebb kollégáikkal. A feláldozhatók igazából halhatatlanok, hiszen nem volt olyan fegyver vagy ember, aki megállítaná őket. A harcjelenetek néhol viccesek, mivel nagypapa korú zsoldosok esnek egymásnak, de Jason Statham-nek köszönhetően, azért voltak profi részek.

Érdekesség, hogy máris gondolkodnak a folytatáson, ahol már nemcsak férfiak, hanem nők is belépnek a Feláldozhatók csapatába, a szereplőválogatáson olyan nevek merültek fel, mint Angelina Jolie és Cameron Diaz. Kíváncsian várjuk a folytatást!

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest