… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok 5 fesztivál őszre

5 fesztivál őszre

Bár Magyarországon lassan véget ér a fesztiválszezon, Európa-szerte még számtalan zenei rendezvény várja a bulizni vágyó fiatalokat vagy akár azokat a zenekedvelőket, akik városnézéssel és kirándulással kötnének össze egy koncertkörutat. Összeszedtünk öt olyan fesztivált, ahová Budapestről vagy Debrecenből is közvetlenül eljuthatunk a Wizz Airrel.

New Horizons, Nürburgring, Németország – 2019. 08. 21–25.
Európa egyik legjelentősebb elektronikus zenei fesztiválja egy héttel a Sziget után indul olyan sztárfellépőkkel, mint Martin Garrix, Timmy Trumpet vagy Mike Williams. A New Horizons fesztivált a természet közelsége, a futurisztikus installációk és a végtelen szabadságot árasztó hangulata teszi egyedivé. A helyszín, a németországi Forma–1-es futamokról ismert Nürburgring 172 km-re fekszik Frankfurt központjától, a fesztiválra pedig a repülőtérről közvetlen buszjáratok indulnak.

Creamfields, Egyesült Királyság – 2019. 08. 22–25.
A számos díjjal kitüntetett Creamfields az egyik legnagyobb nevű zenei fesztiválló nőtte ki magát Európában az 1998-as indulása óta. Calvin Harris, The Chemical Brothers, Fatboy Slim, Martin Garrix, Paul Van Dyk – csak néhány fellépő, akiket nem kell bemutatni egyetlen fesztiválozónak sem. A Liverpool közvetlen szomszédságában megrendezett fesztivál egyszerűen és gyorsan érhető el Budapestről.

Mercat de Musica Viva de Vic, Spanyolország – 2019. 09. 18–21.
A Barcelona-hoz közeli Vic hangulatos történelmi óvárosa nem megszokott fesztiválhelyszín, ezért is nevezik a „zene piacának” a rendezvényt. A fesztivált érdemes városnézéssel vagy kirándulással összekötni, hiszen Vic és hegyvidéki környezete önmagában is napokra elegendő látnivalót tartogat.

Our story, Amszterdam, Hollandia 2019. 10. 17–18.
Hosszú hétvége városnézéssel és egy hatalmas bulival Amszterdamban? A hollandiai Tomorrowland elektronikus fesztivál egynapos after party-ja erre kiváló lehetőség az szürke őszi hétköznapokban. A Wizz Air reggeli Eindhoven-i járatával indulva este már Armin van Buuren és Tiesto zenéjére bulizhatunk, és csak rajtunk múlik, hogy a Budapestre naponta közlekedő járatok melyikével hagyjuk magunk mögött a hollandiai kiruccanást.

Pitchfork, Párizs, Franciaország – 2019. 10. 31–11. 02.
Középpontban a kreativitás – ez a mottója a Pitchfork Fesztiválnak. Éppen ezért kiemelt hangsúlyt kapnak az európai színtér feltörekvő zenekarai és fiatal előadói elsősorban indie és alternatív zenei műfajokban. A fesztiválhoz kapcsolódva a hosszú hétvégét érdemes feldobni egy városnézéssel a francia fővárosban, mert az Eiffel-tornyot vagy a Mona Lisát egyszer mindenkinek látnia kell!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest