… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok 4.Lelkes Ásványbörze a MOM Sport-ban

4.Lelkes Ásványbörze a MOM Sport-ban

Október 8-9 között rendezik mega 4. Lelkes Ásványbörzét a MOM Sport-ban. Az egyre több látogatót befogadó rendezvény folyamatosan bővülő programkínálattal és izgalmas látnivalókkalvárja a lelkes ásványrajongókat és érdeklődőket.

Október 8-9 közötta MOM Sport Uszoda és Sportközpontegy különleges, meseszerű birodalomnak ad majd otthont, ahol felnőttek és gyerekek egyaránt érdekes programokat találhatnak.

gemstones with herbsAz ásványok, kövületek, meteoritok, illetve ezekből készült ékszerek, dísztárgyak kiállítása és vására mellett lesznekkreatív programok, földtudományos foglalkoztató, illetve a Lelkes ÁsványBörzék egyik hagyományos gyermekprogramja az aranymosás, melyen apró kincseket lehet találni, melyeket az aranymosás technikájával kell a homok közül kimosni. Ezek a kincsek esetünkben nem aranyrögök, hanem különböző ásványok és kövületek, és a szerencsések 75 millió éves cápafogakra is lelhetnek. Naponta négy alkalommal 3D-s barlangvetítést szerveznek, amely a korábbi börzék tapasztalatai alapján minden korosztály fantáziáját megragadja. A vetítések során szinte kézzel fogható térérzékelés mellett tárul elénk a barlangok csodálatos világa és a barlangi ásványok szemetgyönyörködtető képe.A kisállatsimogató most is várja majd az érdeklődőket, ahol ezúttal a bátrak kígyókat is simogathatnak, és számos lehetőség adódik ezoterikus szolgáltatások kipróbálására.A kiállítás területén található majd egészségsziget is, kipróbálható a kristálymeditáció, illetve a kiállított ásványok és meteoritok mellett belőlük készült tárgyak is vásárolhatók. Több hasznos és érdekes előadásvárja az érdeklődőket dinoszauruszokról,és drágakövekről. Az ásványok és az állatok mellett pedig a növények is nagy szerephez jutnak, hiszen egy bonsai kiállítás is megtekinthető lesz. Külön érdekesség a Mobil Planetárium és a 30 éves – államilag védett – Kövecses gyűjtemény ásványainak kiállítása!

 

Amiről pedig nem szabad elfelejtkezni, hogy ezekre az eseményekre azoknak is érdemes kilátogatni, akiknek fiókjában ott lapul egy-egy ismeretlen szépség, hiszen a börzén szakemberek segítenek az ingyenes drágakő-határozásokon. A részletes programról bővebb információ itt olvasható: www.asvanyborze.com

Hozzászólások

Pin It on Pinterest