… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Videó készítés 5 lépésben 

Videó készítés 5 lépésben 

Bárhova is tévedsz az online térben, a céges weboldalakon, a social media felületeken, vagyis szinte mindenhol videókba botlasz, a videómegosztó platformokon pedig (YouTube, TikTok) szinte bármilyen információ megtalálható multimédia formában. A kereslet és a kínálat találkozik, hiszen erre a kontent típusra van ma leginkább igény, így nem meglepő, hogy egyre több cég vág bele a videó készítésbe, és alkalmazza a vevőszám növelése érdekében mint marketing eszközt. Ha te is szeretnél profi videókat, olvass tovább, mert ebből a cikkből megismered a videó készítés öt legfontosabb lépését! (x)

A videó készítés kívülről nézve talán egyszerű műveletnek tűnik, azonban a tudatosság, a tökéletes hang- és képminőség, a profi utómunka és a megfelelő csatornákon, megfelelő módon történő publikálás különbözteti meg az üzleti célok elérésére is használható, professzionális kontenteket az amatőr videóktól. 

Tervezés

Minden tartalomgyártás egy szuper ötlettel indul, azonban a jó téma önmagában kevés, hiszen ahhoz, hogy a célcsoportra szabott, megfelelő stílusú és hangvételű, releváns információkat tartalmazó kontentekkel tudj előállni, nagyon alaposan ismerned kell a célcsoportot. 

Tudnod kell, mi érdekli őket, milyenek a médiafogyasztási és vásárlási szokásaik, mely csatornákon vannak jelen, milyen problémákat szeretnének megoldani. 

A tartalom mellett még számos más tényezőre is gondot kell fordítani: meg kell tervezni és szervezni a forgatás helyszínét, a szereplőket, kitalálni a különböző effekteket stb. 

Videó forgatás

Ma már a legegyszerűbb okostelefonokon is van kamera, amelyekkel lehet videózni, azonban a marketing célú kontentekhez profi technikai felszerelésre van szükség, ráadásul nemcsak a tárgyi, de a személyi feltételekről is gondoskodni kell. 

Vagyis szükség van egy videós teamre, akik tudják kezelni a kamerákat, beállítani a fényeket, mikrofonokat stb. 

Vágás, utómunka

A videó készítés folyamata nem ér véget a forgatással, hiszen csak ez után következik a vágás és az utómunka – a zenék, képek kiválogatása, a jogdíjukról való gondoskodás, a kulcsszavazás, az indexkép kiválasztása stb. Ezek szintén hozzáértést és tapasztalatot igénylő feladatok. 

Véleményezés, javítás, optimalizálás

Minden típusú tartalomgyártásnál kétlépcsős ellenőrzést célszerű kialakítani. 

Első körben az anyag egy belső ellenőrzésen esik át, majd, ha minden stimmel, érdemes a megrendelővel is véleményeztetni a kontentet. 

Disztribúció (hogy a nézők megtalálják a videót)

Ha elkészült a videó, és a megrendelő is leokézta, meg kell határozni, hogy mely csatornákon célszerű publikálni annak érdekében, hogy minél több nézőhöz eljusson. 

Sokan készítenek a teljes videóból rövid kivonatokat, amelyeket akár önálló marketing anyagként is tudnak használni. 

Ha nem szeretnél bajlódni a videó készítéssel, de jól jönne néhány profi kontent, vedd fel a kapcsolatot a DLX MEDIA marketing ügynökséggel! 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest