… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Így tarts rendet magad körül: tippek lustáknak

Így tarts rendet magad körül: tippek lustáknak

A hétköznapi rohanásban könnyen előfordul, hogy a dolgaidat elhagyod a lakás különböző pontjain, nem mosogatsz el magad után vagy épp a szennyest felejted el kivinni a szobából. Sajnos, a lustaság villámgyorsan bábeli zűrzavart okozhat az otthonodban, és a végén már te magad sem látsz át a káoszon. Pánikra azonban semmi ok: tippjeinkkel akkor is rendet tudsz tartani magad körül, ha nem rajongsz a takarításért.

Vesd be az ágyad minden reggel

A beágyazás nettó 3 percet igényel a reggeledből, cserébe viszont a hálószoba felét már rendbe is raktad, ami az egész napodra pozitívan hat. Tudományos kutatások is bizonyították, hogy az ébredés utáni tevékenységek inspirálóak, nem véletlenül. A beágyazással azt üzened az agyadnak, te máris megoldottál egy problémát annak ellenére, hogy milyen korán van. A szépen elrendezett párnák és takarók látványa pedig akkor is elégedettséggel fog eltölteni, ha nem vagy rendmániás.

Tedd el a ruháidat, miután hazaérkeztél a munkából

Neked is van egy széked, amin a levetett ruháidat gyűjtöd? Hidd el, nem vagy egyedül, de ez nem azt jelenti, hogy ne tudnál rajta könnyedén változtatni. Amikor hazaérsz azonnal döntsd el, mi az, aminek a szennyesben a helye. Ha egyből kiviszed és nem szórod le a szobában, akkor egy lépéssel közelebb vagy a célhoz. Amit pedig máskor is fel tudsz venni, azokat hajtogasd be a szekrényedbe. Ezzel a módszerrel két legyet üthetsz egy csapásra: a székeden és a szekrényedben is mindig rendezettség fog uralkodni.

Porszívózz fel minden második nap

A padló feltakarítása félsiker, ha a rend (látszatának) fenntartásáról van szó. Ha minden másnap rászánod magad a porszívózásra, akkor nemcsak a lakás pormennyiségét csökkentheted le, de a komfortérzetedet is növelheted. Ebben a csatában ráadásul a háztartási gépek is segítségedre lehetnek, így nem mindegy, milyennel végzed el a piszkos munkát. Léteznek kifejezetten gyors porszívózásra alkalmas készülékek, amelyekkel secperc alatt felszívhatod a kenyérmorzsát a konyhában, vagy a fésülködés után kihullott hajszálakat a fürdőszobában.

A Thomas porszívó kínálatában is találsz ilyen gépet a Thomas Quicktsick Turbo Plus személyében, amely egy akkumulátoros álló készülék. Legnagyobb előnye, hogy vezeték nélküli, így még azzal sem kell bajlódnod, hogy a hálózathoz csatlakoztasd. Egyszerűen csak leemeled a töltőállomásról, és bevetésre kész.

Az álló porszívók kifejezetten azoknak ajánlottak, akik nem szeretnek hosszasan vesződni a takarítással, hanem instant megoldást keresnek mindennapi használatra. A Quickstick Turbo Plus 30 perces működési idővel bír, ami pont elég, ha munka után szeretnél egy kis tisztaságot varázsolni otthonodba. Praktikussága, kis súlya viszont ne tévesszen meg: ez a gépezet igen hatékonyan birkózik meg a szőnyeget vagy a parkettát borító porcicákkal és szennyeződésekkel mikroszálas Turbo keféjének köszönhetően. Igazi társ azoknak, akik kis energiabefektetéssel gyorsan szeretnének túlesni a porszívózáson, hogy utána maradjon még idejük pihenésre is.

Mosogatás íziben

A szennyes edények könnyen égig érő toronnyá válnak, ha nem ütöd nyélbe azonnal a mosogatást. Főzés vagy evés után ne hagyd a mosogatóban a tányérokat: amíg elkészül a délutáni kávéd, addig pont el tudod suvickolni azt a néhány lábast és evőeszközt. Másnap hálás leszel majd magadnak, hogy előre gondoskodtál tiszta müzlistálról a reggelihez.

Használj tárolókat vagy kosarakat

A tároló dobozok jó megoldásnak bizonyulnak, ha hajlamos vagy szanaszét hagyni a dolgaidat. Takarításnál csak belegyűjtöd a kosárkába a magazinokat, körömlakkokat, kutyajátékokat, és máris nagyobb a rend, mint előtte volt. Ez a praktika akkor is beválik, ha kisgyerek mellett folyton nyüzsög a lakás. Egy tárolóban elférnek a kacatok, egy másikban a mesekönyvek, a harmadikban pedig a babaápolási termékek. Ezzel a módszerrel időt és energiát spórolhatsz meg amikor rendet kell raknod a gyerekek után, és másodpercek alatt felszámolhatod a játékuralmat a padlóról.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest