Szeressük egymást, vigadjunk, hisz karácsony van. Mintha az olyan egyszerű lenne… Mire minden dísz a helyére kerül, az ajándékok becsomagolva készen állnak, a vacsora minden fogása elkészül, addig egy kisebb idegösszeomlás is befigyelhet. Legjobb példa erre a Cooper család, ahol négy generáció gyűlik össze karácsony napján, és a nagy érzelmi forgatagban egyszercsak kitör a káosz. A DianeKeaton, Olivia Wilde, Amanda Seyfried, John Goodman és EdHelms főszereplésével készült KÁOSZ KARÁCSONYRA (12) című vígjátékban fontos szerepet kapnak a házilag elkészített tradicionális ételek is. Az alkotók gondosan ügyeltek arra, hogy minden fogás pont úgy nézzen ki, mintha egyenesen a sütőből került volna Cooperék asztalára.
A film egyik legfontosabb jelenetét, a karácsonyi vacsorát 4 napig forgatták. A színészek pedig folyamatosan ették a sok-sok finomságot akár forgott a kamera akár nem. Az egyik legsikeresebb Hollywood-i chef és étel stylist által készített ételeknek Amanda Seyfried is nehezen tudott ellenállni. „Egyszerűen annyira finom volt, hogy képtelen voltam abbahagyni az evést! Azt hiszem több tölteléket faltam fel, mint bárki a stábból.” – mesélte Amanda egy online lapnak. Majd viccesen azt is hozzátette: „Remélem a következő szerepem is valahogy majd az ételekhez kapcsolódik. Imádok enni. ” A sok sonka, pulyka, áfonya szósz, és megannyi sütemény totális kajakómát idézett elő a színészeknél, ami karácsonykor szinte minden háztartásban megesik. És hogy Cooperék mivel pörgették fel a karácsonyi estéjüket? Egy felhőtlen kajacsatával. „Rengeteget nevettünk. Annyira életszagú lett az egész jelenet. Imádni fogják a nézők a film minden egyes pillanatát.” – nyilatkozta DianeKeaton, aki Mrs Cooper szerepe mellett a film executive produceri teendőit is ellátta.
Karácsony előtt, alatt és után tökéletes kikapcsolódást ígér Cooperék humorban és érzelmekben gazdag története, ami minden vígjáték-, és karácsony-imádó számára kötelező darab. KÁOSZ KARÁCSONYRA december 10-től a mozikban!
És jöjjön egy kedvcsináló recept a Cooper család receptárából.
Almás chutney
Hozzávalók:
8 db zöldalma
4 db Jonatán alma
1 kisebb hagyma
2 teáskanál apróra vágott gyömbér
2 bögre barnacukor
3 bögre narancslé
1 bögre almaecet
1 bögre szárított áfonya
3 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt szegfűbors
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítése:
- Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházukat, majd vágjuk apró szeletekre.
- Vágjuk fel a hagymát.
- Aprítsuk fel a gyömbért.
- A hozzávalókat öntsük egy nagy lábasba, és miután 3 percig forraltuk vegyük takarékra és lassú tűz mellett kb. 45 perc alatt főzzük készre.