… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek A Ford Mustang a Föld bolygó legkelendőbb sportkocsija

A Ford Mustang a Föld bolygó legkelendőbb sportkocsija

A Ford Mustang immár 50 éve vezeti az amerikai sportkocsi-eladásokat, mára pedig Európában és másutt is hihetetlenül népszerűvé vált, ezért a legendás póniautó ma már a világ legnagyobb darabszámban értékesített sportkupéja – derült ki az IHS Markit globális autóregisztrációs adatbázisból.

A világ legkelendőbb sportkocsijaként a Mustang tovább növelte piaci előnyét; 2016-ban több mint 150.000 darab kelt el az autóból. Az összesített globális értékesítés 6 százalékkal nőtt a 2015-ös eredményhez képest, s e növekedés legfőbb hajtóerejének az Amerikán kívüli piacok bizonyultak, ahol 101 százalékkal több, összesen mintegy 45.000 darab Mustang talált gazdára.

Ford Mustang is Best-Selling Sports Car on the Planet; 15,000 Mu

A modell értékesítésének első teljes évében az európai vásárlók** 15.335 Mustangot rendeltek meg. A modell több európai országban is piacvezető lett a sportkocsik szegmensében – többek közt Franciaországban, Svédországban, Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Romániában, Finnországban és Görögországban.

“A Ford Mustang egész Európában a sportkocsi-eladási listák élén áll, és külön büszkeség, hogy Magyarországon is toronymagasan vezeti a sportautó kategóriát” nyilatkozta Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója „Az autó népszerűsége továbbra is töretlen: míg 2016-ban összesen 151 darab, a 2017-es év első három hónapjában 30 Mustang talált gazdára hazánkban.”

A Mustang azáltal válhatott 2016-ban a világ legkelendőbb sportkocsijává, hogy a Ford megkezdte a modell globális értékesítését, s így a német és a kínai piacon is rengetegen rendelhették meg az autót; ráadásul a Mustang még a kisebb országokban is megjelent, például Új-Kaledóniában, Gibraltáron, vagy éppen Bonaire szigetén.

A 2015-ös kínai bevezetés óta a Mustang a világ legnagyobb autópiacán is kivívta a ‘legkelendőbb sportkocsi’ címét. Az IHS Markit globális autóregisztrációs adatbázis szerint 2016-ban 74 százalékkal több Mustang kelt el itt, mint egy évvel korábban.

A világ legtöbb lájkot begyűjtő autója több mint 8,4 millió rajongót számlál a Facebookon, s a modellt az Antarktisz kivételével minden földrészen, összesen 140 országban forgalmazzák. A Ford Mustangot az európai vevők a Ford 421 lóerős, 5,0 literes V8-as motorjával vagy a 317 lóerős, 2.3 EcoBoost blokkal rendelhetik meg, s a választékban hatfokozatú manuális és automata sebességváltó is szerepel.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest