… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Tánc – A fiatalság és a hosszú élet titka

Tánc – A fiatalság és a hosszú élet titka

Egy ősi indián mondás szerint, a tánc maga az élet. A tánc mindig is egyedülálló sportnak számított, kutatások szerint valóságos életelixír, ami meghosszabbítja és megfűszerezi napjainkat. Egészségre gyakorolt pozitív hatásai szinte végtelenek!

Bár sokan nehezen vesszük rá magunkat a mozgásra egy hosszú kimerítő munkanap után, a sport fontos része az egészséges életnek. A táncokat régóta orvosságként tartják számon. Amellett, hogy csökkenti a koszorúér betegség kockázatát, javítja az anyagcserét és az immunrendszert, gyógyítja a bronchitist, javítja a testtartást, és karcsúsít. Számos stílus létezik, mindegyik mást orvosol. A rendszeres tánc hatására boldogsághormonok termelődnek, a stressz hormonok pedig leépülnek.

Agyserkentő hatás
A tánchoz folyamatos koncentráció szükséges, a koreográfia és a ritmus jegyzése során mindkét agyfélteke vérellátása jelentősen növekszik, és a koncentrációs készség is folyamatosan fejlődik. Kitartó gyakorlással a váratlan szituációk kezelését is javítja.

Magabiztos fellépés
Annak, aki ezt a mozgásformát űzi a fellépésén is meglátszik. Testtartása, mozgása alapján határozottabbnak, magabiztosabbnak tűnik. Ilyenkor ugyanis saját testünkkel szorosabb, elmélyültebb kapcsolatot alakítunk ki, jobban felvállaljuk a mozgással önmagunkat.

Csak néhány a hosszú listából:

Latin táncok: Ez a stílus nagyon népszerű ma. Legyen szó mambóról, rumbáról, cha-cha-cháról, vagy salsáról, ezekkel a táncokkal minden partin reflektorfénybe kerülsz.  A latin táncok formás csípőt és popsit eredményeznek, ezen kívül hatékony gyógymódnak számítanak a különböző szexuális zavarok leküzdésében.
Flamenco: A flamenco az egyik legjobb gyógymód az osteochondrosis nevű betegség ellen, mely egy idült csontbetegség és ízületi gyulladás. Emellett hatékonyan erősíti a hátizmokat, és kiváló testtartást eredményez.
Hastánc: A hastánc egyike a legizgalmasabb mozgásforma, egyszerűen magával ragadó. Ezzel a tánccal végezhető a legintenzívebb hasi és rekeszizom munka. Rugalmassá és nőiessé varázsolja a testet.
Keringő: A keringő az egyik legromantikusabb stílus, pozitív hatással van az idegrendszerre, serkenti az agyműködést, valamint biztosítja a harmónia és az elégedettség érzetét.

A lényeg, hogy megtaláld a saját vérmérsékletednek megfelelő stílust, és gazdagítsd önkifejező eszköztáradat.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest