… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Jól bevált természetes tippek allergia ellen

Jól bevált természetes tippek allergia ellen

Szemkönnyezés, orrfújás, fulladás. Idén tavasszal korábban érkezett az allergiaszezon. Összegyűjtöttük a legjobb természetes praktikákat, melyekkel enyhítheted az allergiás rohamokat, és megkönnyítheted az előtted álló hónapokat!

Az allergiaszezon évről-évre egyre korábban érkezik, rengeteg kellemetlenséget okozva ezzel az arra érzékenyeknek. A különböző gombák, kőris és nyír már márciusban sok problémát okoz, de az igazi pollenszezon csak áprilisban indul, ekkor kezdenek ugyanis virágozni a pázsitfűfélék. Normál esetben a pollenek csak májusba jutnak a levegőbe, idén áprilisban azonban az ÁNTSZ szerint már akár 15 fa virágpora is jelen lehet a levegőben. Az orvosi rendelőket is egyre többen látogatják náthára panaszkodva, a tüneteket sok esetben már az allergia okozza.

A pollenek szénanáthás, és asztmás tüneteket okozhatnak, amit sokan gyógyszerekkel,vagy injekciókkal próbálnak enyhíteni. A természet azonban számos megoldást kínál a legtöbb allergia típus ellen, melyekkel csökkentheted a tüneteket.

Omega -3zsírsavak a természetből
Egy német tanulmány bebizonyította, hogy azok, akik nagy mennyiségben fogyasztanak omega- 3zsírsavakban gazdag élelmiszereket kevésbé szenvedtek az allergiától, és tüneteik is enyhültek. Az ilyen ételek közé tartozik a lazac, a tonhal, a dió, és a lenmagolaj. Az omega- 3 zsírsavak azért hatásosak, mert a benne található anyagok nagy szerepet játszanak a gyulladások csökkentésében, így az allergiás tünetek enyhítésében. A különböző zsíros húsú halak, mint a lazac, vagy a szardínia a leggazdagabb omega- 3 zsírsavforrás, így az egyik leghatékonyabb megoldás allergia ellen, hetente fogyassz ezekből egy-két adaggal. Ha nem bírd a hal ízét az omega-3 zsírsavat kapszula formájában is beszerezheted.

Fanyar meggylé, mint természetes antihisztamin
Az egyik legfinomabb allergia elleni orvosság a fanyar meggylé. Magának a meggynek is számos pozitív hatása van a szervezetre, levében nagy mennyiségben fordul elő a kvercetin nevű anyag, mely megakadályozza a hisztamin nevű anyag felszabadulását a szervezetben, ami az allergiás reakciókért felelős. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a meggy koncentrátum csökkentheti éppen ezért az allergiás tüneteket. A meggy lé mellett hatásos antihisztamin lehet még a zöld tea, mely szintén tartalmaz kvercetint, valamint a csalán levele.

Házi orrspray a tünetek enyhítésére
A különböző boltban kapható orrspray-k bár enyhülést hoznak egy időre, a legújabb kutatások szerint a bennük található tartósítószerek károsítják a nyálkahártyát. A gyógyszertárban kapható változat helyett tegyél 2tk tengeri sót 250ml vízbe, oldd fel benne, majd töltsd bele egy orrspray üvegbe.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest