Értetlenül nézzük arcunkon a pattanásokat?
Miért jöttek elő?
Érdemes lehet elgondolkodnunk, milyen tejet iszunk naponta!
Mert a tej egy bizonyos fajtája bizony pattanásos bőrt eredményez.
Mivel egyre többen szenvednek világszerte a pattanásoktól, ezért kutatók elkezdték megvizsgálni, mi lehet az oka.
Azt eddig is tudtuk, hogy amit megeszünk, az bőrünkön is látszik.
És az is, amit megiszunk!
A fölözött tej kiváltója lehet a pattanásoknak bőrünkön, különösen a félzsíros tejtermékek.
Milyen kár, pedig többen szeretik a light tejet, mint a 3,5, 2,8 zsírtartalmút.
Különösen 4-19 éves korban figyelhető meg ez az érzékenység, aminek hatására pattanásos lesz a bőr.
Összesen 300 egyént vizsgáltak a kutatásban.
És bizony arra az eredményre jutottak, hogy azok, akik félzsíros, zsír csökkentett tejtermékeket fogyasztottak napi rendszerességgel, hajlamosak voltak a pattanásos bőrre. Akik nem fogyasztottak ilyen terméket, csak kevés százalékban lettek pattanásos bőrűek. A különbség igen nagy volt.
Tehát jó tanács lehet azon szülők számára, akik gyermeke pattanásokkal küzd arcán, ha előbb megvonják a zsír csökkentett tejet, és csak ezután kezdenek bele egy nagyobb arckezelés sorozatba gyermekükkel.
A kémiai folyamatok előállítás során, melyek a speciális hozzátevőkből erednek, együttesen okozhatják a pattanásos bőrt.
A pattanás tulajdonképpen nem más, mint gyulladás bőrünkön.
Ami, ha nem tud kitisztulni, begyógyulni, akkor mitesszerré alakul, hiszen bőr pórusa eltömődik.