… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Egy kis vitaminkúra friss zöldségekből

Egy kis vitaminkúra friss zöldségekből

Az összeturmixolt ételek glikémiás indexe magasabb, a frissen készített gyümölcs- és zöldségleveket, smoothiekat bátran fogyaszthatod akkor is, ha diétázol. Természetesen ebben az esetben fokozottan ügyelned kell a kalóriatartalmukra, de ha pl. édességre vágysz, a gyümölcsből készült turmixok – főleg, a fahéjjal, mézzel ízesíted őket – könnyen kiválthatják a nassolnivalót. Akkor pedig egész biztosan többet teszel az egészségedért és a karcsú alakodért, ha inkább egy frissítő gyümölcslevet, vagy turmixot készítesz, mint hogy befalj egy féltáblányi csokoládét.

Healthy green smoothie in a mason jar mug on dark stone background.Hogyan is láss hozzá?
Ha nagyon tanácstalan vagy, és még sosem csináltál otthon gyümölcs- zöldséglevet, akkor érdemes konkrét recepttel kezdened, vagy egyszerre csak egy gyümölcsöt/zöldséget felhasználnod. Később már kedvedre mixelheted egymással az ízeket, de elsőre merész és ijesztő vállalkozás lehet spenótlevelet tenni a reggeli frissítődhöz. Minden alapanyagot alaposan tisztítsd meg, és ha centrifuga helyett turmixot használsz, arra is ügyelj, hogy minden meghagyott mag, héjdarabka belekerül az italodba, és így mellékízeket generálhat. Ha turmixolsz, készítsd elő a friss gyümölcsöket és zöldségeket, majd ásványvíz (vagy tej, magtej, tea stb.) hozzáadásával pürésítsd össze őket. Először csak kevés folyadékot adj az alaphoz, éppen annyit, hogy a gép tudjon dolgozni. Később ízlésed szerint hígíthatod az italt.

Gyümölcscentrifuga esetén annyival könnyebb a dolgod, hogy a szűrőn fennakadnak a felesleges részek, így kevésbé lesz bonyolult az előkészítés. Ha kellően leveses gyümölcsöket és zöldségeket használsz, csak nagyon kevés vizet kell majd hozzáadnod a kész elegyhez – vagy akár ki is hagyhatod ezt a lépést.

Fontos, hogy fogyasztás előtt mindig rázd össze az italt! Ne aggódj, az ülepedés természetes jelenség, az előkészített üdítőt néhány napig nyugodtan tárolhatod a hűtőben. De persze frissen az igazi!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest